Show menu

Osice z odličnim rezultatom iz Tatabanye

26. 8. 2019

Kadeti in starejši dečki A rokometnega kluba Gorenje Velenje so se minuli vikend udeležili mednarodnega turnirja Kanyo memorial v Tatabanyi. Kadeti so dosegli odlično prvo mesto na turnirju, starejši dečki A pa dodali tretje mesto k zelo lepemu uspehu velenjskega kluba.


Za ekipama kadetov in starejših dečkov A je močan mednarodni turnir v Tatabanyi. V petek sta obe ekipi odigrali po dve tekmi v skupini. Kadeti so premagali madžarski Vezsprem s 32:27 ter švedski Ystadt s 25:14. Starejši dečki A so premagali madžarski PLER s 24:20 ter remizirali z ekipo Ystadt (21:21).


V soboto dopoldan jih je čakala še ena tekma skupinskega dela na kateri sta bili uspešni obe ekipi in se tako uvrstili v popoldanski polfinale. Kadete je na tekmi za uvrstitev v finale čakala ekipa Ystadt I., katero so premagali s 30:23. Starejši dečki A so morali priznati premoč ekipi Eles (31:23) iz Madžarske.


V nedeljo so za uspeh najprej poskrbeli SDA, ki so na tekmi za tretje mesto suvereno premagali ekipo Moyra-Budaörs s 26:12. Za najboljšega strelca turnirja pri SDA je bil izbran član Gorenja, Mlivič Malik.


Kadete je v nedeljskem finalu čakala madžarska rokometna akademija NEKA. Finalna tekma pred polnimi tribunami dvorane v Tatabanyi je postregla s pravim derbijem. Ekipa NEKA si je v prvem polčasu priigrala kar 5 zadetkov prednosti. A osice so se v drugem polčasu zbrale ter odlično odigrale tako v napadu kot v obrambi. Svoje delo pa je odlično opravil Jošt Naglav med vratnicami, ki je bil tudi izbran za najboljšega vratarja turnirja. Na koncu so se osice zasluženo veselile 1. mesta. Rezultat je bil 23:22.


Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Velenjčan, Matic Ravnikar.


Jaka Hrast, trener SDA:

»Zelo sem zadovoljen s pristopom igralcev ter končnim rezultatom. Turnir se je odvijal v zelo zgodnji fazi pripravljenega obdobja, saj smo pred turnirjem opravili le 3 treninge. Pozitivno pa je da smo se spoznali z ekipo in preizkusili vse igralce. Priključenih je bilo tudi nekaj mlajših fantov.«


Borut Plaskan, trener kadetov:

»Za nami je odlično organiziran turnir, ki smo ga na naše veselje zaključili z zmago. Odigrali smo res kvalitetno, predvsem sem zadovoljen z zadnjo tekmo, ko smo bili že v izgubljenem položaju in nato z veliko borbenostjo tekmo obrnili v svojo korist. Čaka nas sicer še veliko dela, vendar s takim odnosom in voljo do dela, ki ga fantje kažejo, ni straha, da na koncu sezone dosežemo lepo uvrstitev tudi v državnem prvenstvu.«

Prijavi se na e-novice

Prijavi se