Show menu

Po sedemmetrovkah izgubili za finale na turnirju

18. 8. 2019

Drugi dan turnirja v Avstriji je ekipo iz Velenja čakal obračun proti švicarski ekipi Pfadi Winterthur. Tekma po dveh podaljških še vedno ni dobila zmagovalca, sledile so sedemmetrovke v katerih so bili boljši Švicarji. Končni rezultat je bil 32:29.


Velenjčani so nastopili brez poškodovanega Žana Šola ter Grega Okleščena, ki še čuti posledice petkove lažje poškodbe gležnja.


Tekmo so bolje odprli Švicarji in povedli s 3:0. Ose so v 13. minuti po odličnih obrambah Emirja Taletoviča in zadetku Matica Verdinka iz protinapada rezultat izenačile na 4:4. Nato so sledile minute Velenjčanov, ki so v 22. minuti zadeli za najvišje vodstvo na srečanju - rezultat je bil 10:5. Igro črno–rumenih je krasila odlična igra v obrambi. Ob koncu prvega polčasa je rezultat znašal 13:11 za slovenske predstavnike.


Prvič po rezultatu 5:5 je ekipa Winterthur v 38. minuti znova prišla do izenačenja, nato pa je sledila igra gol za gol. Ose so se še nekajkrat odlepile za dva zadetka, na koncu pa je zmanjkalo malo športne sreče in po končnem rezultatu 24:24 so sledili podaljški – dvakrat po pet minut.


Podaljške so odločno začeli Velenjčani in po 65. minuti je rezultat na semaforju kazal že 28:25 za slovenske predstavnike. V drugem delu podaljškov so se Švicarji ponovno približali in izid izenačili na 28. V 70. minuti so imele ose lepo priložnost za zadetek in končno slavje, vendar je bil uspešnejši nasprotni vratar.


Izid je bil po dveh podaljških se vedno neodločen, zato so sledile sedemmetrovke. Teh črno-rumeni niso izkoristili in na koncu se je zmage veselila ekipa Pfadi Winterthur. Švicarji bodo tako v nedeljskem finalu igrali proti ekipi Dinamo iz Bukarešte, Velenjčane pa čaka obračun za 3. mesto proti ekipi HSG Graz.


Najboljši strelec pri črno–rumenih je bil Verdinek z osmimi zadetki, sledili so Vlado Matanović s petimi ter Aleks Kavčič in Vid Levc vsak s po štirimi zadetki.


Matic Verdinek, igralec Gorenja Velenja:

»Pohvalil bi soigralce za igro v obrambi. Res je, da nismo imeli na voljo vseh igralcev, ampak vseeno smo dali od sebe svoj maksimum. Naredili bomo video analizo, da vidimo kaj še delamo narobe. Do Superpokala nas še čaka 14 dni priprav, do takrat moramo še popraviti nekaj stvari in biti stoodstotno pripravljeni.«


2. tekma pripravljalnega turnirja v Avstriji (Bruck), sobota, 17. avgusta:

GORENJE VELENJE : Pfadi Winterthur 29:32 (29:29, 13:11)

Gorenje Velenje: Taletovič (8 obramb), Panjtar (7 obramb), Verdinek 8 (2), Matanović 5 (1), Kavčič A. 4, Levc 4, Kavčič M. 3,  Haseljić 2, Miklavčič 2, Mazej 1, Celminš, Šol, Grmšek, Okleščen, Bojanić


FOTOGALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se