Show menu

Slovenski kadeti 15. na svetovnem prvenstvu

17. 8. 2019

Slovenski reprezentantje do 19 let so ta teden zaključili z nastopi na svetovnem prvenstvu v Severni Makedoniji. Po zmagi nad Tunizijo s 34:23 so prvenstvo končali na 15. mestu.


V izbrani vrsti Janeza Klemenčiča so bile tudi štiri velenjske ose – Peter Šiško, Jernej Drobež, Domen Tajnik ter Urban Starc. Reprezentanca Slovenije je prvenstvo odprla z dvema zmagama v skupinskem delu, in sicer proti reprezentancama Čila in Savdske Arabije. V nadaljevanju so izgubili proti Špancem (21:24), Hrvaški (21:31) ter Norveški (25:34).


Tako jih je v osmini finala, po končnem 4. mestu v skupini, čakala reprezentanca Egipta, kateri so bili boljši z rezultatom 30:23.


Na četrtkovi tekmi, ki je prinašala končno 15. mesto na svetu, so fantje premagali reprezentanco Tunizije s 34:23. Najboljši igralec tekme je bil Domen Tajnik s sedmimi zadetki.


Domen je na sedmih tekmah dosegel 18 zadetkov, 14 jih je zadel Šiško, tri pa je dodal Drobež.


Jernej Drobež, reprezentant Slovenije in član velenjskih os:

»Prvenstvo smo začeli z dvema zmagama proti na papirju malo slabšim reprezentancam. Potem so sledile tekme proti Španiji, Hrvaški in Norveški, kjer smo naredili preveč napak v napadu. Proti Egiptu smo tekmo slabo odprli, vendar jih v drugem polčasu ujeli, toda za kaj več nam je zmanjkalo malo športne sreče in koncentracije pri zaključnih strelih.«


Domen Tajnik, reprezentant Slovenije in član velenjskih os:

»Osnovni cilj na svetovnem prvenstvu, da pridemo iz skupine, je bil izpolnjen, vendar pa smo si vseeno želeli višje od 15. mesta. Tudi v osmini finala proti Egiptu smo bili blizu, ampak nam je na koncu zmanjkalo nekaj sreče. Na naslednje prvenstvo gremo optimistični ter po boljše rezultate.«


SP V ROKOMETU ZA KADETE 2019 (Severna Makedonija):


Tekme skupinskega dela:

SLOVENIJA : ČILE 35:30

SAVDSKA ARABIJA : SLOVENIJA 23:30

ŠPANIJA : SLOVENIJA 24:21

HRVAŠKA : SLOVENIJA 31:21

SLOVENIJA : NORVEŠKA 25:34


Osmina finala:

EGIPT : SLOVENIJA 30:23


Tekma za 15. mesto:

SLOVENIJA : TUNIZIJA 34:23

Foto: IHF
Foto: IHF
Foto: IHF
Foto: IHF

Prijavi se na e-novice

Prijavi se