Show menu

Z zmago odprli mednarodni turnir v Avstriji

17. 8. 2019

Velenjski rokometaši so se v petek odpravili na turnir proti Avstriji, ki bo potekal od 16. – 18. avgusta. Turnir so ose začele z zmago proti ekipi HC Bruck z rezultatom 35:30.


Na turnirju, ki se odvija v avstrijskih mestih Graz, Leoben, Bruck in Barnbach sodeluje 8 ekip. V skupini A so poleg slovenskih predstavnikov še dve avstrijski ekipi (HC BruckUnion Juri Leoben) ter Švicarji (Pfadi Winterthur). V skupini B, s katero se v nedeljo križa skupina A, nastopajo ekipe Dinamo Bukarest, HSG Graz, HSG Bärnbach/Köflach ter ATV Trofaiach.


Tekmo je odprla ekipa HC Bruck in v prvem napadu povedla z 1:0. Sledil je izjemno izenačen polčas. V 13. minuti so se ose uspele prvič odlepiti za +2 zadetka, ko je po obrambi  Aljaža Panjtarja iz protinapada zadel Tadej Mazej. Do konca prvega polčasa so Avstrijci izid ponovno izenačili in iz mrtvega kota zadeli za končnih 16:16.


V uvodnih minutah drugega polčasa je bil izid še izenačen, nato pa je v 39. minuti za prvo vodstvo s tremi zadetki poskrbel Vlado Matanović. V 50. minuti je iz sedemmetrovke zadel Matic Verdinek, ki drugače zaradi lažje poškodbe ni igral. Vodstvo črno-rumenih se je nato stopnjevalo in v 56. minuti je rezultat na semaforju kazal že +8 za ekipo iz Velenja. Na koncu so ose malce popustile in končni rezultat je bil 35:30.


Na tekmi se je v 4. minuti lažje poškodoval Grega Okleščen, ki tako ne bo mogel pomagati ekipi na sobotnem obračunu.


Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Tadej Mazej z 12 zadetki, sledila sta Aleks Kavčič in Matanović s petimi.


Ose se bodo v soboto ob 19:30 pomerile s Švicarsko ekipo Pfadi Winter, ki je v petkovem večernem obračunu premagala ekipo iz Leobna.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»V prvem polčasu naša igra ni bila na takšnem nivoju kot bi morala biti. Žal mi je, da smo izgubili Okleščna, saj smo tako ostali brez obeh levih zunanjih igralcev in je moral Vid sam odigrati celotno tekmo. Upam, da nam bo slab prvi polčas dobra šola za naprej.«


1. tekma pripravljalnega turnirja v Avstriji (Leoben), petek, 16. avgusta:

GORENJE VELENJE : HC BRUCK 35:30 (16:16)

Gorenje Velenje: Panjtar (8 obramb), Taletovič (4 obrambe), Mazej 12, Matanović 5 (3), Kavčič A. 5, Haseljić 4, Kavčič M. 4, Levc 2, Verdinek 1, Okleščen 1, Šol, Miklavčič, Grmšek, Bojanić


FOTOGALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se