Show menu

Velenjčani priznali premoč ekipi iz Zaporožja

15. 8. 2019

V Zrečah so v sredo rokometaši iz Velenja odigrali tretjo pripravljalno tekmo proti ukrajinskim prvakom, ekipi iz Zaporožja. Končni rezultat je bil 38:31 (15:13).


Tekmo so odlično začeli Velenjčani, ki so povedli s 4:0. Ekipa Zaporožja se je kmalu prebudila in pri rezultatu 8:5 za ose naredila delni izid 5:0. Vodstvo so Ukrajinci zadržali vse do konca polčasa, ko je rezultat na semaforju kazal 15:13.


Zgodba v drugem polčasu je bila podobna kot v drugi polovici prvega polčasa. Velenjčani so zapravili preveč stoodstotnih priložnosti in naredili preveč tehničnih napak, ki so še posledica neuigranosti. Ukrajinci so vse napake s pridom izkoriščali, tako je tudi prednost iz minute v minuto naraščala. Končni rezultat je bil 38:31.


V ekipi Gorenja Velenja so manjkali Matic Verdinek, Žan Šol, Ibrahim Haseljić ter kadeti Domen Tajnik, Peter Šiško, Jernej Drobež in Urban Starc, ki se mudijo na svetovnem prvenstvu v Severni Makedoniji.


Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Vlado Matanović, ki je dosegel sedem zadetkov.


Pripravljalna tekma (Zreče), sreda, 14. avgusta:

GORENJE VELENJE : MOTOR ZAPOROŽJE 31:38 (13:15)
Gorenje Velenje:
Taletovič (7 obramb), Panjtar (4 obrambe), Matanović 7 (3), Mazej 5, Kavčič M. 5, Celmiš 3, Bojanić 2, Grmšek 2, Miklavčič 2, Kavčič A. 2 (1), Levc 1, Okleščen 1, Lah


Prijavi se na e-novice

Prijavi se