Show menu

Neodločen izid proti beloruskim pokalnim prvakom

10. 8. 2019

Za velenjskimi rokometaši je druga pripravljalna tekma, ki so jo v Podčetrtku odigrali proti beloruski ekipi SKA Minsk. V zadnjem napadu na tekmi so imele velenjske ose lepo priložnost za zmago, a je na koncu rezultat ostal pri 25:25 (13:13).


Tekmo so bolje odprli beloruski podprvaki in povedli z 2:0. Kmalu so se prebudile tudi ose, ko je Matic Verdinek po odlični obrambi Aljaža Panjtarja zadel iz protinapada za 6:6. Celoten drugi del prvega polčasa je ekipa SKA Minsk držala minimalno prednost, vendar je Aleks Kavčič tik pred odhodom na glavni odmor rezultat poravnal na 13:13.


Drugi polčas je velenjska ekipa pričela z odlično obrambo na čelu z Emirjem Taletovičem, ter si s hitrimi protinapadi priigrala lepo prednost. Z delnim izidom 3:0 je rezultat na semaforju kazal 16:13. Igro Velenjčanov, kateri so bili v prednosti večino drugega polčasa, je krasila hitra igra v napadu ter čvrsta obramba. V 58. minuti je za vodstvo s 25:24 zadel Andris Celminš. Belorusi so minuto kasneje rezultat poravnali, nato pa so v zadnji napad na tekmi krenili rokometaši Gorenja Velenja. Poizkus cepelina v navezi Vlado MatanovićGrega Okleščen se ni končal z žogo v mreži, tako da je končni rezultat ostal 25:25.


Najboljši strelec pri velenjčanih je bil Matic Verdinek, ki je dosegel enajst zadetkov.


Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:

»Za nami je druga pripravljalna tekma, čestital bi fantom za prikazano igro. Dali smo svoj maksimum, vidi se, da smo še v pripravljalnem delu in se pozna tudi utrujenost. Do Superpokala moramo biti maksimalno pripravljeni in prikazati še boljšo obrambo ter hitre protinapade, ki smo jih kazali lansko leto.«


Pripravljalna tekma (Podčetrtek), sobota, 10. avgusta:

GORENJE VELENJE : SKA MINSK 25:25 (13:13)
Gorenje Velenje:
Panjtar (7 obramb), Taletovič (6 obramb), Verdinek 11 (3), Matanović 5 (2), Bojanić 3, Kavčič A. 2, Miklavčič 1, Levc 1, Celmiš 1, Grmšek 1, Okleščen, Mazej, Kavčič M.


FOTOGALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se