Show menu

Ose suverene na prvi pripravljalni tekmi v Velenju

8. 8. 2019

Velenjski rokometaši so v sredo v domači Rdeči dvorani odigrali prvo pripravljalno tekmo sezone 2019/2020. Izbranci Zorana Jovičiča so avstrijsko zasedbo HSG Remus Bärnbach/Köflach odpravili s 33:23.


Črno-rumena zasedba je imela vajeti v svojih rokah že od prve minute naprej, ko je prvi zadetek na otvoritveni tekmi sezone po sedemmetrovki dosegel Matic Verdinek. Po nekaj dobrih obrambah Emirja Taletoviča in hitrih protinapadih, je prednost domačih v 12. minuti znašala že 8:4. V prvem polčasu smo lahko videli kar nekaj lepih akcij Velenjčanov, med drugimi tudi dve, ki sta se končali s cepelinom. Prvo v navezi Vlado Matanovič - Tadej Mazej, drugo pa je zaključil Vid Levc, prav tako po podaji Matanovića. Ekipa iz Velenja je na glavni odmor odšla s prednostjo 16:13, po še eni izvrstni obrambi Taletoviča.


V drugem polčasu so domači rokometaši zaigrali še bolje in razlika je samo še naraščala. V 56. minuti je po delnem izidu 6:0 ta znašala že +10 zadetkov (30:20). Tekma se je zaključila z rezultatom 33:23, ko je iz sedemmetrovke zadel Vlado Matanović, ki je bil s šestimi zadetki nezgrešljiv.


Najboljši strelec pri domačih je bil Matic Verdinek, ki je dosegel osem zadetkov.


Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja:

»Za nami je prva pripravljalna tekma in prvi pravi stik z žogo. Rotirali smo igralce, ki smo jih imeli na voljo. Sama tekma se je odvijala po pričakovanjih, imeli smo nekaj težav, saj smo namreč v pripravljalnem obdobju. Tudi novinci se še uigravajo z ekipo. Vsekakor je bila to dobrodošla tekma in ena v nizu za še boljše nadaljevanje.«


David Miklavčič, kapetan Gorenja Velenja:

»Same priprave pred novo sezono potekajo po pričakovanjih. Začeli smo s poudarkom na fizični pripravi, s tem tednom pa smo pričeli več delati tudi na rokometni igri. Počasi gre zares in ta tekma je bila lep uvod v drugi del priprav. S tekmo smo zadovoljni, malo smo imeli težav z uigravanjem, ampak to je povsem normalno za prvo tekmo.«


Pripravljalna tekma, sreda, 7. avgusta:

GORENJE VELENJE : HSG REMUS BÄRNBACH KÖFLACH 33:23 (16:13)
Gorenje Velenje:
 Taletovič (6 obramb), Panjtar (5 obramb), Verdinek 8 (4), Matanović 6 (2), Kavčič M. 4, Mazej 3, Kavčič A. 3, Grmšek 3, Levc 3, Celminš 2, Bojanić 1, Okleščen.


FOTOGALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se