Show menu

Slovenska mladinska reprezentanca osvojila 6. mesto na svetu

28. 7. 2019

Slovenska mladinska reprezentanca, v kateri sta bili tudi dve velenjski osi, Tadej Mazej in Miha Kavčič, je odlično začela prvenstvo v Španiji, saj so v skupinskem delu premagali vse tekmece in s polnim izkupičkom (5/5) nadaljevali pot v osmino finala.


V skupinskem delu so premagali domačine Špance z 22:21, Tunizijo z 32:25, Srbijo s 30:28, Japonsko z 29:22 ter ZDA s 43:16 in tako osvojili prvo mesto v skupini A.


V osmini finala so bili izbranci Saše Praprotnika boljši od Južne Koreje z 32:28, v boju za polfinale pa so nesrečno izgubili proti reprezentanci Portugalske s 25:26. Po četrtkovem bolečem porazu so se fantje hitro pobrali in na tekmi, ki vodi do 5. mesta, suvereno premagali Tunizijce z rezultatom 31:27.


Na tekmi za končno 5. mesto jim je nasproti stal izjemno težak nasprotnik, reprezentanca Danske, proti kateri žal niso imeli realnih možnosti in tako letošnje svetovno prvenstvo končali na še vedno odličnem 6. mestu.


Žal je moral Miha Kavčič, član velenjskih os, zaradi zdravstvenih težav izpustiti zadnji dve tekmi in tako ni mogel pomagati soigralcem. Tadej je na devetih tekmah zadel 14 golov, Miha pa je na sedmih tekmah zadel devetkrat.


Prvenstvo so osvojili Francozi, ki so v finalu ugnali Hrvate z 28:23 (15:10).


Tadej Mazej, reprezentant Slovenije in član velenjskih os:

»Prvenstvo smo začeli s prepričljivo zmago proti Tunizijcem in nato samo še stopnjevali formo do konca skupinskega dela, kjer smo po napetem zaključku ugnali domačine Špance. Tudi v osmini finala smo proti hitrim in neugodnim Korejcem prikazali odlično igro in prišli do zanesljive zmage. V četrtfinalu smo nato doživeli hladen tuš, saj smo morali po zelo napeti končnici priznati premoč fizično močnejšim Portugalcem. Tako smo žal izgubili boj za medalje in se podali v boj za 5. mesto. Po zmagi nad Tunizijcem smo bili, tudi zaradi izčrpanosti in poškodb nekaterih igralcev, nemočni proti Dancem. Kljub vsemu smo lahko zadovoljni s končnim 6. mestom, ki je za našo malo državo vrhunski uspeh.«


Foto: ŠD Šport
Foto: ŠD Šport

SP V ROKOMETU ZA MLADINCE 2019 (Španija, Pontevedra in Vigo):


TEKMA ZA 5. MESTO:

SLOVENIJA - DANSKA 26:34 (16:21)

Slovenija: Horžen 6, Horvat 6, Kotar Marko 4, Košec 3, Novak 2, Ocvirk 2, Kotar Miha 1, Gartner 1, Pipp 1.


FINALE:

FRANCIJA - HRVAŠKA 28:23 (15:10)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se