Show menu

Pred poletnim premorom člane ponovno obiskala dietetičarka

12. 6. 2019

Rokometaši Gorenja Velenja so v začetku tedna opravili testiranja, na podlagi katerih so izdelani osebni treningi, ki jih igralci izvajajo čez poletje. Obiskala jih je tudi dietetičarka Katja Simić, ki jim je z nasveti pomagala pri pripravi jedilnikov za čas opravljanja poletnih treningov.


S člani RK Gorenje Velenje se je diplomirana dietetičarka Katja Simić včeraj sestala že tretjič. S sodelovanjem so pričeli že na polovici letošnje sezone. Najprej so igralci spoznali osnove zdrave prehrane, nato pa to nadgradili s posebnostmi športne prehrane. Po uvodnem predavanju so igralci namreč beležili svoje prehranske dnevnike, izhodišča pa je nato Katja iz Dietetik priporoča uporabila za drugo predavanje. Takrat so člani v sproščenem vzdušju spoznali konkretne obroke za pred in po treningih in napornih tekmah, pa tudi kako prilagoditi svojo prehrano na proste dni.


Trener za telesno pripravo Vanja Kralj je bil s spremembami zadovoljen: "Kdor je moral malo shujšati, je shujšal, tisti ki morajo delati na masi, pridobivajo." Sledil je odličen drugi del sezone, kjer se je ekipi več faktorjev povezalo skupaj in uspehi niso izostali!


Zdaj sledi zaslužen počitek, pa tudi obdobje samostojnih priprav na naslednjo tekmovalno sezono. Pred poletnim premorom so člani opravili testiranja, na podlagi katerih za obdobje poletnega premora dobijo tudi osebne načrte treningov. Na pobudo Vanje Kralja je Katja izvedla še zadnjo v sklopu prehranskih vsebin za igralce, delavnico načrtovanja jedilnika. S temi znanji bodo igralci bolje pripravljeni za samostojne treninge in bodo pridobivali na moči. V dveh skupinah so se posvetili predvsem ustreznim količinam beljakovin, ki bodo podpirale njihov trenažni proces, posledično pa tudi samemu procesu načrtovanja jedilnika, upoštevanju različnih telesnih obremenitev, izbiri živil, branju deklaracij in tudi samemu izboru oziroma popestritvi jedi.


Pri portalu Dietetik priporoča podpirajo osebni in športni razvoj igralcev, zato z veseljem sodelujejo pri aktivnostih, ki dvigujejo telesno pripravljenost rokometašev in potiskajo razvoj klubskega rokometa pri nas.


Prijavi se na e-novice

Prijavi se