Show menu

OSICE: Kadeti tretji v državi

31. 5. 2019

V Celju je v soboto in nedeljo potekal zaključni turnir najboljših štirih kadetskih ekip v letošnjem državnem prvenstvu. Po nesrečnem porazu po podaljšku v polfinalni tekmi proti ekipi RK Butan Plini Izola (26 : 27) so rokometaši RK Gorenje Velenje v tekmi za 3. mesto pokazali karakter in visoko premagali ŠD Mokrec - Kig (34 : 26), ter se na koncu zasluženo veselili bronastega odličja.


Velenjčani so se na polfinalni tekmi srečali z odlično ekipo RK Butan Plini Izola, zmagovalcem polfinalne skupine B v državnem prvenstvu. Obe ekipi sta pokazali veliko rokometnega znanja in izjemno borbenost skozi celo tekmo. Po 60 minutah igre, v kateri si nobena ekipa ni uspela ustvariti večje prednosti, se je tekma končala z rezultatom 23 : 23. Temu sta sledila  5-minutna podaljška, v katerima so bili srečnejši in spretnejši Izolani, ki so tekmo dobili z rezultatom 27:26.


Tekmo za 3. mesto so rokometaši Gorenja odigrali proti ekipi ŠD Mokrec – Kig. Kljub grenkemu porazu v polfinalu so pokazali pravi karakter, vodili skozi celo tekmo in na koncu visoko zmagali z rezultatom 34 :26.


Kadeti RK Gorenje Velenje so na zaključnem turnirju v dveh dneh pokazali zelo dober rokomet in se na koncu skupaj s številnimi navijači zasluženo veselili 3. mesta.


»Marko Oštir, trener kadetske ekipe:

Svoje fante, na katere sem neizmerno ponosen, bi rad najprej pohvalil za marljivo delo skozi vso sezono in odlično odigran zaključni turnir. Resnično so naredili velik preskok, ki je botroval k temu, da so iz tekme v tekmo rastli kot ekipa, postajali vse močnejši in na koncu zasluženo osvojili 3. mesto. Fantje so na zaključnem turnirju pokazali neverjeten karakter, borbenost in veliko rokometnega znanja, tako da se za prihodnost rokometa v Velenju ni bati. Zahvalil bi se tudi Tonetu in Luku za odlično sodelovanje skozi celotno sezono ter vsem staršem in navijačem, ki ste nas ves čas zvesto podpirali ter nas s tribun spodbujali z navijanjem.«


Polfinale, sobota 25.5.2019

RK Gorenje Velenje : RK Butan Plini Izola 26 : 27 po podaljšku 23 : 23 (12 : 11)

Mrkonjič 1, Koren 1, Kamenicki, Naglav, Bizjak, Radšel, Šmigoc, Hojnik , Lah 3, Hudovernik 11, Smajlovič 1, Škrobot, Verboten, Stropnik, Ravnikar 2, Mlivič 7.


Tekma za 3. mesto

RK Gorenje Velenje : ŠD Mokrec – Kig 34 : 26 ( 13 : 16)

Mrkonjič 8, Koren 1, Kamenicki, Naglav, Bizjak, Radšel 2, Šmigoc 1, Hojnik , Lah 1, Hudovernik 5, Smajlovič 1, Škrobot 1, Verboten 1, Stropnik 1, Ravnikar 5, Mlivič 7.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se