Show menu

Točka dovolj za slavje v Rdeči dvorani

25. 5. 2019

Velenjčani so v domači dvorani odigrali predzadnjo tekmo letošnjega prvenstva. Na koncu so si z Ribničani razdelili točke, kar pa je dovolj, da se lahko rokometaši Gorenja Velenja že krog pred koncem prvenstva veselijo 2. mesta.


Oslabljena ekipa črno-rumenih obračuna ni začela najbolje. Ribničani so s svojo značilno agresivno obrambo in razpoloženim vratarjem povzročali nemalo težav domačim rokometašem v napadu. Vlado Matanović je v 8. minuti srečanja zadel za 3:3, nato pa so gostje z delnim izidom 3:0 ustvarili razliko treh zadetkov. Velenjska obramba je preslabo ustavljala napad gostov, ti so dosegali lahke zadetke. Črno-rumeni so se v 17. minuti uspeli približati na gol zaostanka, Miha Kavčič je zadel za 6:7. Neizkoriščene priložnosti in težave v napadu so bile razlog, da se Velenjčani nikakor niso uspeli čisto približati gostom. Ti so na polčas odšli z dvema zadetkoma prednosti (13:15).


V drugi del so bolje vstopili domači. Rokometaši Gorenja Velenja so z delnim izidom 3:0 po zadetku Aleksa Kavčiča v 36. minuti srečanja povedli s +1 (16:15). Obramba domače ekipe se je prebudila in v velenjski dvorani smo v drugem polčasu spremljali izjemno napet obračun. Gostje v napadu niso delovali več tako suvereno kot v prvem delu srečanja. Po četrti obrambi domačega vratarja Miljana Vujovića in zadetku Matanovića so velenjske ose prvič na tekmi v 52. minuti srečanja vodile s +2 (23:21). Sledila je napeta končnica, ekipi pa sta se na koncu razšli pri rezultati 26:26.


Osvojena točka je bila dovolj, da se lahko rokometaši Gorenja Velenja že krog pred koncem prvenstva veselijo 2. mesta in naslova državnih podprvakov.


Nikola Špelić, rokometaš Gorenja Velenja:

»Pred tekmo smo se zavedali, da se bomo morali boriti do zadnjega atoma moči. Tudi Ribničani so se borili do konca, to se je danes videlo. Današnja ena osvojena pika je dovolj za nas, da se lahko veselimo 2. mesta. Čestital bi celotni ekipi za vse, kar smo dosegli v tej sezoni. Za nami je izredno dobra sezone. Čeprav so nas spremljale poškodbe, še posebno v končnici, pa se na koncu lahko veselimo odličnega dosežka.«


9. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 25. maj, 20.30 (Velenje):

GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA 26:26 (13:15)

GORENJE VELENJE: Taletović 1 obramba, Vujović 7 obramb, Logar, Haseljić 1, Tajnik 2Špelić 3, Matanović 4, Stojnić, Starc, Banfro 1, Drobež, Verdinek 4, Grmšek, Šiško, M. Kavčič 6, A. Kavčič 5.  

Prijavi se na e-novice

Prijavi se