Show menu

Zadnja domača tekma Velenjčanov v tej sezoni

24. 5. 2019

Velenjski rokometaši se pripravljajo na tekmo predzadnjega kroga končnice za prvaka. V soboto v Rdečo dvorano prihaja ekipa Rika Ribnice, ki je neposredni tekmec Velenjčanov za osvojitev končnega 2. mesta v prvenstvu.


Zadnja domača tekma bo za varovance Zorana Jovičića vse prej kot lahek zalogaj. Ekipa, ki jo že kar nekaj časa pestijo različne poškodbe, se bo tokrat po robu postavila tretjeuvrščeni ekipi Rika Ribnice. Ti za rokometaši iz Velenja zaostajajo le tri točke. Medtem, ko je 1. mesto državnega prvenstva že oddano Celjanom, pa je boj za osvojitev 2. mesta še čisto odprt. Ribničani za rokometaši iz Šaleške doline zaostajajo zgolj za tri točke, do konca prvenstva pa ostajata (vključno s sobotnim) le še dva kroga. Ribničani so v končnici zabeležili pet zmag, dva poraza, enkrat pa so si točke s tekmecem razdelili. V zadnjem krogu se bodo doma pomerili z Mariborčani, rokometaši Gorenja Velenja pa dobo zadnjo prvenstveno tekmo odigrali v Celju.


Tekma dveh največjih in neposrednih tekmecev za osvojitev končnega 2. mesta je v velenjski dvorani na sporedu to soboto ob 20.30.


V primeru zmage domačih rokometašev bi bilo tudi 2. mesto letošnjega državnega prvenstva že oddano, zato je pred črno-rumenimi izjemno pomembna tekma, česar se ekipa tudi zaveda.


Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja:

»Vemo, da nas v soboto čaka izjemno težko delo. Ni več skrivnost, da v naši ekipi na zadnjih tekmah manjkajo pomembni igralci. Vemo, kakšno igro gojijo Ribničani, boriti se bomo morali do zadnjega atoma moči. Oboji se zavedamo, kaj nosi ta tekma. Nenazadnje je odločilna tekma za osvojitev 2. mesta, v primeru naše zmage je prvenstvo namreč že odločeno. Kot na vsaki tekmi te sezone, bomo na igrišču pustili srce in svoj maksimum. Zadnja domača tekma sezone prav zagotovo nosi poseben naboj, še bolj, če dejansko tudi o čem odloča. Zato prijazno vabim vse navijače v dvorano, da nas še zadnjič letos podprejo in ponesejo do dobrega rezultata.«


9. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 25. maj, 20.30 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : KOPER 2013

 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se