Show menu

Iz Kopra s polnim izkupičkom

22. 5. 2019

Rokometaši Gorenja Velenja so v sredo odigrali gostujočo tekmo 8. kroga končnice za prvaka. V koprski Bonifiki so Velenjčani visoko slavili, od rokometašev RD Koper 2013 so bili boljši z 31:21.


Velenjčani so tekmo dobro odprli. V 4. minuti je za vodstvo črno-rumenih z 1:3 zadel Aleks Kavčič. V koprski dvorani smo nato spremljali izenačen obračun. Domači so v 7. minuti srečanja prvič na tekmi povedli s +1 (4:3), le dobrih šest minut kasneje pa so jim gostujoči rokometaši pobegnili na dva zadetka prednosti (6:8). Po dvajsetih minutah igre so sledile minute velenjskih rokometašev. Koprčani nikakor niso našli poti mimo čvrste obrambe Velenjčanov, v vratih pa se je v drugem delu prvega polčasa prebudil tudi gostujoči vratar Emir Taletović. Po delnem izidu 6:0 so rokometaši Gorenja Velenja v 28. minuti srečanja po zadetku Matica Verdinka vodili s+6 (9:15). S prav tolikšno prednostjo so se Velenjčani odpravili tudi na odmor, na semaforju je rezultat kazal 11:17.


Varovanci Zorana Jovičića so v drugem delu tempo le še stopnjevali. Po hitrem protinapadu in četrtem zadetku Verdinka so velenjske ose v 36. minuti prvič na tekmi vodile z osmimi zadetki prednosti (12:20). S strpno igro v napadu in nepopustljivo igro v obrambi gostje rokometašem Kopra niso dovolili, da se ti približajo na manj kot sedem zadetkov zaostanka. Prednost gostujočih rokometašev je v zadnji četrtini tekme le še naraščala. Po uspešno izvedeni najstrožji kazni Domna Tajnika v 54. minuti so Velenjčani vodili s +9 (19:28), Peter Šiško je dve minuti kasneje prednost povišal na +10 (20:30). Minuto pred koncem so po zadetku Nikole Špelića črno-rumeni vodili že z enajstimi zadetki prednosti (20:31), končni rezultat v koprski Bonifiki pa je bil 21:31.


Najboljša strelca na strani velenjske ekipe sta bila Verdinek s sedmimi in Aleks Kavčič s šestimi zadetki.


Rokometaše Gorenja Velenja sedaj čaka zadnja domača tekma te sezone. V soboto, 25. maja, ob 20.30 se bodo v domači Rdeči dvorani pomerili z rokometaši iz Ribnice.


Domen Tajnik, rokometaš Gorenja Velenje:

»V rednem delu prvenstva smo v Kopru izgubili dve točki, zato smo se zavedali, da nas čaka težko gostovanje. V začetnih minutah je bila igra izenačena, nato pa smo s hitrimi protinapadi uspeli ustvariti razliko in na polčasu vodili že za šest. Vedeli smo, da je pomembno, da z dobro igro nadaljujemo tudi v drugem delu. To smo tudi storili, svojo prednost le še višali in na koncu zasluženo visoko slavili.«


8. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 22. maj, 20.00 (Koper):

KOPER 2013 : GORENJE VELENJE 21:31 (11:17)

GORENJE VELENJE: Taletović 13 obramb, Vujović, Logar 1 obramba, Haseljić 4, Tajnik 3, Špelić 4, Matanović 4, Stojnić, Starc, Banfro, Drobež, Verdinek 7, Grmšek, Šiško 1, M. Kavčič 2, A. Kavčič 6.  

Prijavi se na e-novice

Prijavi se