Show menu

Koprski rokometaši doma boljši za zadetek

22. 12. 2018

Ekipa Gorenja Velenja je v soboto odigrala zadnjo tekmo prvega dela sezone. Na gostovanju v Kopru so morali Velenjčani priznati premoč, domačini so slavili s 25:24.


Velenjčani so tekmo dobro začeli. V začetnih minutah so si priigrali tri zadetke prednosti. S svojim tretjim zadetkom je Matic Verdinek v 6. minuti srečanja zadel za 4:1. Obe obrambi sta delovali čvrsto in kljub nekaj težavam v napadu je gostom uspelo ohranjati razliko. Nato so se prebudili domači rokometaši, stopili na plin in dobri igri v obrambi dodali tudi boljši igro v napadu. Po 17. minutah igre v prvem delu so Koprčani izenačili na 8:8. Darko Stojnić je tri minute kasneje zadel za 9:9 nato pa so koprski rokometaši izkoristili napake, ki so se prikradle v igro Velenjčanov, ter štiri minute pred koncem polčasa povedli za +6 (16:10). Ob koncu prvega dela je rezultat v koprski Bonifiki kazal 17:12 za domače rokometaše.


Prvih 15. minut drugega dela je pripadlo gostom, ki so igrali odlično tako v napadu kot v obrambi. Z delnim izidom 6:0 so po petem zadetku Aleksa Kavčiča izenačili na 18:18. Vendar se domači niso pustili zmesti, dosegli so tri zaporedne zadetke in si priigrali prednost, ki so jo držali vse do konca tekme. Ekipi sta se na koncu razšli pri rezultatu 25:24.


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

»V tekmo smo krenili preudarno, odločeni da tekmo odigramo tako kot znamo in na koncu osvojimo dve točki. Žal se je stvar obrnila drugače. Koprčani so uspešno prebijali našo obrambo, mi pa smo brez ideje v napadu padali. V drugem polčasu smo razliko lovili ampak nam žal ni uspelo. Nekaj premora nam bo prišlo prav po težkem porazu.«


15. krog Lige NLB, 22. december, 20.30 (Koper):
KOPER 2013 : GORENJE VELENJE 25:24 (17:12)

GORENJE VELENJE: Taletović 6 obramb, Vujović, Logar, Mazej, Haseljić 2, Tajnik 1, Špelić 2, Matanović 1, Levc, Stojnić 3, Miklavčič, Verdinek 9, Grmšek, M. Kavčič, A. Kavčič 6, Kete.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se