Show menu

RK Gorenje Velenje izbran na razpisu NLB Šport mladih

19. 12. 2018

V NLB so že tretje leto zapored pripravili razpis s katerim želijo podpreti klube, v katerih se aktivno ukvarjajo z mladimi. Na razpisu je bil letos, kot eden izmed 38 klubov iz vse Slovenije, izbran tudi Rokometni klub Gorenje Velenje.


Sredstva iz razpisa NLB Šport mladih so namenjena podpori športnih klubov, ki mladim omogočajo zdrav način življenja in pridobivanje izkušenj za življenje skozi šport.  V okviru razpisa so izbrani partnerji, ki so v največji možni meri sposobni doseči skupne cilje  – otroke izpred televizorjev in telefonov spraviti v telovadnice ter jim omogočiti zdrav telesni razvoj. Ukvarjanje s športom poleg pozitivnih vplivov na telesni razvoj prinaša še vrsto drugih koristi - otroci se skozi šport naučijo ekipne povezanosti, sodelovanja, vztrajnosti, srčnosti in pridobijo delovne navade.


V druščini skrbno izbranih 38 klubov, ki jih bo letos podprla NLB, je to leto tudi velenjski klub. Rokomet je zelo priljubljena igra med mladimi, ki se v Velenju ponaša s 60-letno tradicijo. Zato so v velenjskem klubu ponosni, da je NLB prepoznal trud, ki ga v RK Gorenje Velenje vlagajo v razvoj mladih športnikov.  V klubu niso zgolj tekmovalno usmerjeni, veliko pozornosti namenijo razvoju mladih ter težijo h gradnji uspešnih mladih igralcev, ki bi nekega dne lahko zaigrali za člansko ekipo. Finančna sredstva, ki jih bo klub iz Velenja pridobil v ta namen, bodo skrbno porabili za nadaljevanje uspešnega dela rokometne šole ter za nadaljnji razvoj ter sledenje lastni filozofiji – postati najboljša rokometna šola v Sloveniji.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se