Show menu

Deset velenjskih os v izbranih vrstah

24. 10. 2018

Zadnji oktobrski teden je namenjen akcijam reprezentančnih selekcij. Velenjski klub bo v svojih selekcijah predstavljalo deset rokometašev Gorenja Velenja. 


Kadetska izbrana vrsta se bo konec tedna udeležila turnirja v Avstriji, na katerem se bo pomerila z Avstrijci in Poljaki. Ekipo bo sestavljalo tudi pet mladih Velenjčanov – Domen Tajnik, Tilen Grobelnik, Luka LogarPeter Šiško ter Jernej Drobež.


KADETI, PRIPRAVLJALNI TEKMI (Gradec):

Petek, 26. oktobra, ob 16.00:

SLOVENIJA : AVSTRIJA

Sobota, 27. oktobra, ob 15.00:

SLOVENIJA : POLJSKA


Na delu bodo v sredo tudi mladinci. Ekipa rokometašev do 20 let, ki je poleti osvojila naslov evropskega prvaka, bo stopila na parket dvorane Lukna v Mariboru, kjer se bodo pomerili s člansko ekipo Maribor Branika. V ekipi mladinske reprezentance so tudi Tadej Mazej, Miha Kavčič in Filip Banfro.


PRIJATELJSKA TEKMA (dvorana Lukna, Maribor)

Sreda, 24. oktobra, ob 16.00:

SLOVENIJA U20 : RK MARIBOR BRANIK


Isti dan pa bo prvo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 odigrala tudi članska izbrana vrsta. V mariborski dvorani Lukna se bodo izbranci Veselina Vujovića pomerili z reprezentanco Estonije, v nedeljo pa gostujejo v Talinu. V izbrani šestnajsterici je tudi Matic Verdinek.


ČLANI, KVALIFIKACIJE ZA EP 2020

1. CIKLUS

1. kolo, sreda, 24. oktobra, ob 20.15 (dvorana Lukna, Maribor):

SLOVENIJA : LATVIJA - prenos na TV Slovenija 2

2. kolo, nedelja, 28. oktobra, ob 19.30 (18.30 SLO):

ESTONIJA : LATVIJA


Teden pa bo z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine preživel tudi Ibrahim Haseljić. Rokometaši Bosne in Hercegovine se bodo na prvi tekmi ta četrtek v gosteh pomerili z Belorusi, v soboto pa doma s Čehi.

 


Prijavi se na e-novice

Prijavi se