Show menu

OSICE: Mladinci dosegli pomembno zmago, slavili tudi starejši dečki A in B

24. 10. 2018
V četrtek so niz zmag z odlično predstavo začeli starejši dečki A, ki so zabeležili visoko zmago proti sovrstnikom Arcont  Radgone. Mladinci so na težkem gostovanju premagali trenutno vodilne Škofjeločane, niz treh tekem pa so z visoko zmago zaključili starejši dečki B.

Starejši dečki B

Tekma so imeli od prvega sodnikovega žvižga pod nadzorom velenjski rokometaši. Črno-rumeni so igrali zelo zavzeto in z lepo igro v napadu izpeljali nekaj zelo lepih akcij. V obrambi so z borbeno igro oteževali nasprotniku, da bi se z lahkoto prebil do gola, na drugi strani pa so Velenjčani dosegli veliko zadetkov iz protinapadov.


Trener: Benjamin Zbičajnik

STAREJŠI DEČKI B, 23. oktober, 16.00 (dvorana ŠCV, Velenje):

RK GORENJE VELENJE : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA 33:15 (17:5)

Slatinek, Pratnekar 2, Šket, A. Krobot, T. Krobot, Goršek 1, Pohdovnik 1, Sulejmanović 4, M. Mlivić 10, Aristovnik 4, M. Komar, Cafuta 3, Kuntarič 2, Drobež 3, Obreza, Gril.

Starejši dečki A

Tekmo proti vrstnikom iz Gornje Radgone so prepričljivo dobili rokometaši Gorenja Velenja. Visoka zmaga je bila plod kolektivne igre. Črno-rumeni so si razdelili igralni čas v skoraj enakih deležih in prikazali odlično predstavo. Čvrsta obramba in hitri protinapadi so krasili igro mladih osic skozi celoten obračun.  Nekaj napak se je prikradlo v obrambo, a sta jih popravila vratarja v vratih. Od prve minute tekme so velenjski rokometaši samo povečevali prednost in na koncu zmagali z 28:13.


Trener: Vanja Kralj

STAREJŠI DEČKI A, 18. oktober, 17.30 (dvorana ŠCV, Velenje):

RK GORENJE VELENJE : RK ARCONT RADGONA 38:13 (19:8)

Miklavžina, Cafuta, Cesar 4, M. Mlivić 2, Guček 2, Juršič 6, Blažinčič 3, Stropnik 2, Nunič 4, Hribar 2,  Lešnjak – Notersberg, Antlej 5, Supovec 2, Horvat 2, Puklič 4.

Mladinci

Od zadnje prvenstvene tekme je minilo že kar precej časa, zato so se fantje mladinske ekipe nekoliko oddaljili od tekmovalnega ritma tekem. Poleg tega so odšli na gostovanje k prvouvrščeni ekipi mladinske lige. Kljub začetni negotovosti v napadu so Velenjčani odlično delovali v obrambi in domači so le s težavo prihajali do strelov. V vratih rokometašev Gorenja Velenja je bil razpoloženega vratarja, stekla je tudi igra v napadu. Velenjski rokometaši so prišli do vodstva s sedmimi goli razlike. V nadaljevanju so nekoliko popustili in tudi domačini so zaigrali bolje ter do polčasa razliko zmanjšali na tri zadetke. Z disciplinirano igro v obrambi in domiselnim napadom ter neizmerno željo po zmagi, so črno-rumeni ves čas kontrolirali igro in proti koncu drugega polčasa razliko samo še povečevali ter na koncu zmagali s 28:22.


Trener: Klemen Luzar

MLADINCI, 21. oktober, 16.00 (Škofja Loka):

RK URBANSCAPE LOKA : RK GORENJE VELENJE 22:28 (9:12)

Grudnik, Logar (12 obramb (3x7m)), N.Komar 5,  Drobež 2, Grmšek 5, Grobelnik 6 (2x7m), Hudovernik, Krušnik, Lampret 1, Mazaj, Mlivić, Ograjenšek, Ravnikar, Starc 2, Šiško 7, Šuntner 2.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se