Show menu

Delitev točk v Ribnici

20. 10. 2018

Velenjski rokometaši so v soboto odigrali tekmo 7. kroga Lige NLB. Po izjemno napeti končnici sta si ekipi razdelili točke. Tekma v Ribnici se je končala z neodločenim rezultatom 30:30.


Tekmo sta obe ekipi začeli z veliko mero borbenosti v obrambi. Začetne minute so bile rezultatsko izenačene. Črno-rumenim je možnost za pobeg na več kot zadetek prednosti onemogočala nezbranost v napadu in neizkoriščenost čistih priložnosti v napadu. Prvič so Velenjčani povedli s +2 v 14. minuti, ko je za 6:4 zadel Matic Verdinek. Obramba je delovala odlično, nekaj tehničnih napak pa se je pojavilo v napadu. Prav te so domačim rokometašem pomagale, da so ob koncu prvega dela v 26. minuti povedli s 12:11. Vlado Matanović je postavil rezultat polčasa 14:14.


V 2. polčas so bolje vstopili rokometaši Rika Ribnice. Obrambo so odigrali bolje kot v prvem polčasu in po desetih minutah igre v drugem delu prvič povedli s +3 (20:17), tri minute kasneje pa so prednost povečali na štiri zadetke prednosti (23:19). Nato se je v  vrata velenjskih rokometašev vrnil Emir Taletović in sledile so minute, ki so pripadle gostom. Po delnem izidu 3:0 so Velenjčani po zadetku Aleksa Kavčiča izenačili rezultat (24:24), manj kot pol minute kasneje pa po hitrem protinapadu in zadetku Verdinka povedli s 25:24. Sledil je padec v igri rokometašev Gorenja Velenja in domači so si uspeli štiri minute pred koncem priigrati prednost dveh zadetkov. Gostje so ostali zbrani, se uspeli Ribničanom približati in v zadnji minuti je z izjemnim zadetkom za delitev točk in rezultat 30:30 poskrbel Domen Tajnik.


Z devetimi zadetki je bil prvi strelec Gorenja Velenja Matic Verdinek, šest jih je dodal Aleks Kavčič, Emir Taletović pa je zbral 11 obramb.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Fantom bi rad čestital za izjemno borbenost in željo, ki so jo pokazali na današnji tekmi. Mislim, da smo večino časa kazali večjo kvaliteto, so nas pa boljšega izkupička stale tehnične napake in zgrešeni streli v napadu. Domači so uspeli v drugem delu povesti za štiri zadetke a smo se jim približali in korak z njimi držali do konca tekme. Menim, da smo na koncu lahko oboji zadovoljni z delitvijo točk.«


Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:

»Tekmo smo odprli z izjemno mero borbenosti in želje. V začetnih minutah so nam možnost za to, da bi ustvarili večjo razliko, onemogočili zapravljeni streli v napadu. Celotni ekipi bi rad čestital za borbenost in predstavo, ki smo jo kazali skozi celotno tekmo. Menim, da bi to tekmo lahko oziroma morali dobiti. Na koncu so nas prav tisti zapravljeni streli ob začetku tekme stali zmage. Sedaj sledi reprezentančni teden, nato pa gremo novim zmagam naproti.«


7. krog Lige NLB, 20. oktober, 19.00 (Ribnica):
RIKO RIBNICA : GORENJE VELENJE 30:30 (14:14)

GORENJE VELENJE: Taletović 11 obramb, Vujović, Logar, Mazej, Haseljić , Tajnik 3, Špelić 3, Matanović 5, Stojnić 2, Miklavčič 1, Banfro, Drobež, Verdinek 9, Šiško, M. Kavčič 1, A. Kavčič 6.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se