Show menu

Velenjski rokometaši osvojili turnir v Csurgu

19. 8. 2018

Rokometaši iz Šaleške doline so v petek in soboto gostovali na mednarodnem turnirju na Madžarskem. Poleg velenjske ekipe so na turnirju nastopili še hrvaška RK Dubrava ter domača Eger SBS Esterházy ter Csurgói KK. Čvrsta obramba in premišljenost v napadu sta osam prinesli dve zmagi in s tem osvojitev prvega mesta turnirja.


Ekipa Gorenja je v petek prvo tekmo odigrala proti madžarski ekipi Eger SBS Esterházy. Ose so tekmo dobro odprle, tudi s pomočjo vratarja Emirja Taletovića, ki se je že ob začetku tekme izkazal med vratnicama.  Po dobrem začetku je sledilo nekaj slabših minut in velenjski rokometaši so madžarskemu nasprotnikou omogočili, da v 15. minuti prvega polčasa rezultat izenači na 8:8. Po minuti odmora na zahtevo velenjskega trenerja Zorana Jovičića, so črno-rumeni odigrali bolj čvrsto v obrambi in takoj povedli s +3 ( 11:8). Do konca polčasa Velenjčani nasprotniku niso več pustili, da bi se približal na manj kot tri gole zaostanka, svojo prednost pa so do polčasa še povečali in na odmor odšli s +5 (19:14). Dobro igro zadnjih minut prvega dela so Velenjčani prenesli v drugi del in v 8. minuti vodili že s +8 (23:16). Nadaljevanje polčasa ni prineslo večjega presenečenja in ob koncu tekme so se zmage veselili črno-rumeni, ki so zmagali z 32:27. Najboljši strelec Gorenja je bil Vlado Matanovićs šestimi zadetki, po pet sta jih dodala Nikola Špelić in Vid Levc.


Na sobotnem obračunu proti domači ekipi Csurgói KK so velenjske ose pokazale odlično igro. Obe ekipi sta srečanje začeli dobro. Obrambe gostujočega vratarja so Velenjčanom preprečile, da bi že v začetku tekme ustvarili večjo razliko. Ob polčasu je semafor kazal izenačen rezultat (14:14), kar se je nadaljevalo skozi večino drugega dela. Čvrsta obramba in dobra predstava na golu velenjskega vratarja Miljana Vujovića ter premišljena igra v napadu so krasile igro velenjskih rokometašev ne samo v prvem temveč tudi v drugem delu. Nekoliko več drznosti ter zbranosti v napadu je osam z zadnjih minutah tekme omogočilo, da premagajo domačine (27:24) in z drugo zmago turnirja nazaj v Slovenijo odpotujejo s prvim osvojenim turnirjem sezone. Največ zadetkov za zmago je na drugi tekmi prispeval Aleks Kavčič, ki je žogo za hrbet nasprotnika spravil kar devetkrat.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Na finalni tekmi smo se pomerili s kakovostno domačo ekipo. Prikazali smo dobro igro, dvignili smo jo na raven, h kateri sam stremim in si želim, da bi jo kazali v letošnji sezoni. Vseeno pa je pred nami še veliko trdega dela. Čaka nas še nekaj pripravljalnih tekem, nato pa prihajajo tekme, ki bodo nosile večjo težo in bodo prvi pravi preizkus za našo ekipo. Kljub temu bi za današnjo predstavo rad čestital svojim fantom, saj so pokazali dobro igro ter na igrišču pustili svoj maksimum.«


Miljan Vujović, vratar Gorenja Velenja:

»Skupaj smo že skoraj slab mesec in mislim, da smo iz tekme v tekmo boljši. Z vsakim treningom in tekmo smo bližje igri, ki si jo želimo pokazati v novi sezoni. Na finalni tekmi smo pokazali, da pri nas ne manjka želje ter srčnosti, delujemo kot ekipa. Odlično se razumemo, kar je bilo danes moč videti tudi na parketu. Na prejšnjih tekmah sama obramba ni bila takšna, kot smo si jo želeli, na tem turnirju pa smo na obeh tekmah odigrali bolje v obrambi, medtem ko v napadu nismo imeli večjih težav. Če bomo s takšno igro nadaljevali v prihodnjih dveh tednih in jo dvignili še stopnico višje menim, da bomo na prvi tekmi EHF pokala v začetku septembra prikazali pravi obraz nove ekipe Gorenja Velenja. Rad bi čestital soigralcem za dobro igro, pred nami pa je že nov izziv in priprave na turnir v srbski Kanjiži.«.  Petek, 17. avgusta, 17:00 (Csurgó, Madžarska):

Gorenje Velenje : Eger SBS Eszterházy 32:27 (19:14)

Gorenje Velenje: Taletović 11 obramb, Vujović 6 obramb, Mazej 4, Haseljić 3, Špelić 5, Matanović 6, Levc 5, Stojnić 2, Miklavčič 3, Banfro,  J. Tajnik, M. Kavčič, A. Kavčič 4, Podpečan.


Sobota, 18. avgusta, 17:00 (Csurgó, Madžarska):

Gorenje Velenje : Csurgói KK 27:24 (14:14)

Gorenje Velenje: Taletović 4 obrambe, Vujović 11 obramb, Mazej 4, Haseljić 4, Špelić 3, Matanović, Levc 2, Stojnić 2, Miklavčič, Banfro,  J. Tajnik, M. Kavčič 3, A. Kavčič 9, Podpečan.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se