Show menu

Ose v domači dvorani premagale avstrijski SC Ferlach

15. 8. 2018

Rokometaši Gorenja so v sredo odigrali drugo pripravljalno tekmo v velenjski Rdeči dvorani in zabeležili drugo domačo zmago (30:26). Nasprotnik je bil avstrijski SC Ferlach, za katerega igra trojica bivših velenjskih os (Rok Golčar, Anže Ratajec in Blaž Kleč), trener moštva pa je nekdanji trener črno-rumenih, Ivan Vajdl.


Ekipi se na tekmi še ni pridružil Darko Stojnić, manjkal je tudi že dlje časa odsoten Andraž Kete. Mesto v ekipi na tekmi je tako dobil rokometaš iz mladinskih vrst Gorenja, Leon Podpečan.


Velenjčani so obračun dobro začeli in po dveh zadetkih Nikole Špelića povedli za dva zadetka (2:0), v 10. minuti prvega dela pa so vodili že za štiri zadetke (5:1). V nadaljevanju prvega dela so ose svojo prednost samo še povečevale in z golom Ibrahima Haseljića v zadnji del polčasa vstopile s sedmimi zadetki prednosti (12:5). Visoko prednost so rokometaši Gorenja ohranjali do zaključnih minut prvega dela, ko je za vodstvo s 14:7 z izjemnim zadetkom poskrbel Aleks Kavčič. Nato je nekaj napak varovancev Zorana Jovičića in dobra realizacija v napadu nasprotne ekipe botrovalo temu, da je semafor ob polčasu kazal rezultat 14:10.


Ob vrnitvi na parket so bolje začeli gostje iz Avstrije, ki so v napadu pokazali nekoliko hitrejšo igro. Črno-rumeni prednosti štirih zadetkov niso uspeli zadržati in po desetih minutah drugega dela so gostje zaostajali zgolj za dva zadetka (18:16). Tretji zadetek Špelića in odlična akcija, ki jo je zaključil David Miklavčič, sta domačim rokometašem omogočili, da so si ponovno priigrali razliko štirih zadetkov (24:20). Sedem minut pred koncem je pomanjkanje koncentracije v napadu velenjskih os omogočilo nasprotni ekipi, da se približa na gol zaostanka (25:24). Velenjčani so ostali zbrani in tekmo z zadetkom Vlada Matanovića zaključili z zmago (30:26).


S šestimi zadetki je bil pri velenjski ekipi najbolj učinkovit Matic Verdinek, Ibrahim Haseljić in Miha Kavčić pa sta jih dodala še vsak po pet.

  

Naslednji preizkus rokometaše iz Šaleške doline čaka v petek, ko bo članska ekipa gostovala na turnirju v madžarskem Csurgu.


Ibrahim Haseljić, rokometaš Gorenja:

»Tekmo smo dobro odprli. Tako obramba in napad sta odlično funkcionirala in že v začetku tekme smo si priigrali dobro razliko. Ob koncu polčasa se je nasprotna ekipa približala in razliko, s katero smo pričeli drugi del smo obdržali do konca tekme. Obramba in napad sta na današnji tekmi delovala super, celotna ekipa pa je pokazala dobro igro.«


Sreda, 15. avgusta, 17:30 (Rdeča dvorana, Velenje):

Gorenje Velenje : SC Ferlach  30:26 (14:10)

Gorenje Velenje: Taletović 4 obrambe, Vujović 7 obramb, Mazej 1, Haseljić 5, Špelić 4, Matanović 2, Levc 3, Miklavčič 1, Banfro, Verdinek 6, J. Tajnik, M. Kavčič 5, A. Kavčič 3, Podpečan.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se