Show menu

Tekma z beloruskim SKA Minskom zaključena predčasno

9. 8. 2018

Rokometaši Gorenja Velenja so v sredo odigrali tretjo pripravljalno tekmo nove sezone. V Podčetrtku jim je nasproti stala beloruska ekipa SKA Minsk. Tekma se je zaradi poškodbe enega od igralcev končala v prvih minutah drugega dela.


Po nenamernem udarcu je na igrišču obležal Darko Stojnić, obe ekipi pa sta po pogovoru sklenili, da se tekma v 33. minuti tudi uradno zaključi. Krožnega napadalca velenjske ekipe je oskrbela zdravniška služba, več o Darkovem stanju pa bo znano v prihodnjih dneh po pregledu v bolnišnici.


Rokometaši iz Šaleške doline so obračun z močno belorusko ekipo dobro začeli. Tri odlične obrambe Emirja Taletovića v začetnih minutah in štirje zadetki Darka Stojnića ter Matica Verdinka so ose popeljale v vodstvo (4:2). Črno-rumeni so razliko dveh zadetkov držali vse do sredine prvega polčasa, ko se je ekipa Minska približala in izenačila na 9:9. Do konca polčasa sta bili ekipi enakovredni, ob koncu polčasa pa je tekmec pobegnil na +3 in postavil rezultat polčasa 20:17. Obramba Velenjčanov ni bila takšna kot na prvih dveh tekmah, nekaj zmedenosti se je prikradlo tudi v igro v napadu.


Drugi del so varovanci Zorana Jovičića začeli bolje ter v začetnih dveh minutah dosegli dva zadetka. Pokazali so borbenost in željo v obrambi, kakršne smo bili vaje s prvih dveh tekem. Izid ob prekinitvi in nato tudi uradnem koncu tekme je na semaforju kazal 21:19 za tekmeca iz Belorusije.


Člansko moštvo RK Gorenje Velenje se sedaj odpravlja na pot. V Nemčiji jih namreč ta vikend čaka močan mednarodni turnir. Več o samem turnirju in dogajanju v Nemčiji pa sledi v prihajajočih dneh.PRIPRAVLJALNA TEKMA

Sreda, 8. avgusta (Podčetrtek):

Gorenje Velenje : SKA Minsk 19:21 (17:20)


Gorenje Velenje:  
Taletović 4 obrambe, Vujović, Mazej 2, Haseljić, Špelić, Matanović 4, Levc , Stojnić 2, Miklavčič, Banfro, Verdinek 6, Tajnik J., M. Kavčič 2, A.Kavčič 3.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se