Show menu

Borbenost in želja prikazani že na prvi pripravljalni tekmi

1. 8. 2018

Velenjski rokometaši so po dobrem tednu priprav so v sredo v športni dvorani v Podčetrtku odigrali prvo pripravljalno tekmo. Premoč so morali priznati rokometašem HCM Constanta, aktualnim romunskim pokalnim prvakom.


Ekipa iz Šaleške doline na tekmi ni nastopila v popolni zasedbi. Manjkala sta nosilca zlate medalje z nedavnega evropskega prvenstva za fante do 20 let, Miha Kavčič in Tadej Mazej, ki se bosta po dogovoru z glavnim trenerjem Zoranom Jovičićem treningom pridružila še v tem tednu. Manjkala je tudi šesterica kadetskih reprezentantov (Tilen GrobelnikDomen TajnikJernej DrobežPeter ŠiškoTimotej GrmšekLuka Logar), ki se z izbrano vrsto pripravlja za nastop na avgustovskem prvenstvu stare celine.


Jovičićevi izbranci so na parketu pokazali borbenost in željo, kar je bilo vidno tako v obrambi, ob pomoči razigranih vratarjev, kot v napadu, kjer pa je več uspešnih zaključkov preprečilo preveliko število napak. Te so se osam dogajale predvsem zaradi neuigranosti, saj pomlajena in osvežena članska ekipa skupaj trenira le dober teden.


Vse do 10. minute so romunski tekmeci vztrajali v vodstvu za zadetek ali dva. Ose so nato prvič povedle, za 4:3 zadel Matic Verdinek. 11 minut kasneje so Velenjčani po golu Aleksa Kavčiča iz hitrega protinapada vodili že za tri zadetke, ob koncu polčasa pa se je ekipa Constante približala in tako je bil rezultat polčasa izenačen.


Po vrnitvi na parket je pobudo prevzel romunski prvoligaš, ki je v 41. minuti povedel že za tri zadetke (18:15). Z goloma Darka Stojnića in Andraža Keteja so Velenjčani v sredini drugega polčasa poravnali izid na 18:18. V zadnjem delu tekme nato nobena ekipa ni vodila za več kot gol, so pa romunski rokometaši tik pred koncem tekme povedli s +2 (25:23). V zadnji minuti so se ose približale, za dokončni priključek pa jim je zmanjkalo moči in časa.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Glede na to, da smo z vsemi novinci odigrali prvo tekmo in da še postavljamo nov sistem igre, predstavo proti ekipi Constante ocenjujem kot zelo dobro. Želja, volja in motiviranost fantov je bila izredna, kar se je kazalo skozi celoten obračun. Zaradi neuigranosti se je poznalo veliko napak v napadu, predvsem tehničnih. Nasprotnik je bil dober, tekma pa prva v sezoni, zato smo lahko zadovoljni s prikazanim.«


Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja

»Za nami je prva pripravljalna tekma. V obrambi smo igrali solidno in čvrsto, medtem ko igra v napadu ni stekla tako dobro. Napake, ki so se pokazale na današnji tekmi, moramo popraviti do konca meseca. Rad bi pohvalil celotno ekipo, saj smo vsi pokazali borbenost in željo. Žal se nam ni izšlo tako kot smo si želeli, upam in verjamem pa, da bo že na naslednji tekmi boljše.«


PRIPRAVLJALNA TEKMA

Sreda, 1. avgusta (Podčetrtek):

Gorenje Velenje : HCM Constanta 24:25 (14:14)

Gorenje Velenje:  Taletović 7 obramb, Vujović 7 obramb, Haseljić 3, Špelić 3, Matanović 1, Levc 1, Stojnić 4, Miklavčič 1, Banfro 1, Verdinek 4, J. Tajnik, A. Kavčič 3, Kete 3.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se