Show menu

V Pokalu EHF najprej proti Švedom

17. 7. 2018

V torek je na sedežu evropske rokometne zveza (EHF) potekal žreb parov 1. kroga kvalifikacij Pokala EHF. Ples kroglic je za tekmeca rokometašem Gorenja Velenja dodelil švedsko moštvo Alingsas. Prva tekma bo predvidoma na sporedu 1. ali 2. septembra v Skandinaviji, povratna pa teden dni kasneje v velenjski Rdeči dvorani.


Alingsas domuje v istoimenskem mestecu na jugozahodu Švedske. Klub v letošnjem letu praznuje 45 let obstoja, v času svojega delovanja pa je dvakrat postal državni prvak (sezona 2008/09 in 2013/14). S tem si je dvakrat priboril mesto v Ligi prvakov, obakrat tekmovanje zaključil po skupinskem delu, v evropska tekmovanja pa se vrača po enoletnem premoru. Nazadnje je v sezoni 2016/17 nastopil v 3. krogu kvalifikacij Pokala EHF in v skupnem seštevku moral priznati premoč danskemu GOG-u. V minuli sezoni je Alingsas državno prvenstvo sklenil v polfinalnem nizu, v katerem je po petih tekmah klonil proti zasedbi Malmöa.


V 2. krog kvalifikacij se bo prebila ekipa, ki bo imela v skupnem seštevku obeh tekem (doma in v gosteh) boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki. V primeru neodločenega izida bo napredovalo moštvo, ki bo na gostovanju doseglo več zadetkov. Zmagovalec obračuna med Alingsasom in Gorenjem Velenjem se bo v drugem izmed treh kvalifikacijskih sit oktobra pomeril s poljsko zasedbo Gwardia Opole, četrtouvrščeno ekipo minule sezone tamkajšnjega državnega prvenstva.


Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
"Na prvi kvalifikacijski stopnički Pokala EHF nas čaka zahteven tekmec. S štabom naše ekipe bomo naredili vse, da o moštvu Alingsasa zberemo čim bolj detajlne podatke. Upam tudi, da bomo imeli priložnost videti kakšno njegovo tekmo. Na obračuna se bomo pripravili po najboljših močeh, nedvomno pa je, da nam žreb ni bil najbolj naklonjen."


POKAL EHF, 1. KROG KVALIFIKACIJ


1. tekma, 1. ali 2. september (Alingsas, Švedska):
ALINGSAS : GORENJE VELENJE


2. tekma, 8. ali 9. september (Velenje, Rdeča dvorana):
GORENJE VELENJE : ALINGSAS

Prijavi se na e-novice

Prijavi se