Show menu

RK Gorenje Velenje v novi sezoni brez nastopov v Ligi SEHA Gazprom

8. 7. 2018

Rokometni klub Gorenje Velenje v prihodnji sezoni ne bo nastopal v Ligi SEHA Gazprom. V regionalnem tekmovanju je moštvo iz Šaleške doline nastopalo v zadnjih dveh sezonah, v katerih je osvojilo šesto in peto mesto.


Ekipa os bo v prihodnji sezoni nastopala v treh tekmovanjih – Pokalu EHF, Pokalu Slovenije ter državnem prvenstvu. V slednjem bo po sklepu Združenja klubov Lige NLB primorana zaigrati že od prvega kola prvega dela, kar s seboj prinaša 22 dodatnih preizkusov. Glede na širino razpoložljivega igralskega kadra je omenjeno dejstvo edini razlog za odpoved sodelovanja velenjskega kluba v regionalni druščini.


Rok Bizjak, direktor RK Gorenje Velenje:
"V RK Gorenje Velenje želimo poudariti, da smo bili z organizacijo in nastopanjem v minulih dveh sezonah Lige SEHA Gazprom izjemno zadovoljni. Glavna sprememba, ki nam onemogoča vnovično sodelovanje z jesenjo prihaja v državnem prvenstvu. V Ligi NLB bomo namreč po sklepu združenja prvoligaških klubov, kateremu smo sami na seji nasprotovali, primorani odigrati 22 tekem več. S širino našega igralskega kadra je nerealno pričakovati, da bi lahko ob tako znatno povišanem številu tekem hkrati nastopali na štirih frontah. V želji, da bi bila sezona 2018/19 za naš klub kar se da uspešna, smo vodstvu lige na žalost morali sporočiti, da se Lige SEHA Gazprom  v novi sezoni ne moremo udeležiti. Slednja nam je v dveh sezonah prinesla precej pozitivnih izkušenj, zato upamo, da bomo lahko v prihodnosti v njej znova zaigrali."

Prijavi se na e-novice

Prijavi se