Show menu

Kralj okrepil trenerski štab članske ekipe Gorenja Velenja

29. 6. 2018

Po igralskih okrepitvah je člansko moštvo RK Gorenje Velenje pred novo sezono močnejše tudi na strokovnem področju. Trenerskem štabu se je pridružil Vanja Kralj, ki bo z Gregorjem Čudičem opravljal vlogo pomočnika Zorana Jovičića, skrbel za telesno pripravo ekipe, obenem pa bil vpet tudi v delo z mlajšimi selekcijami črno-rumenih.


Kralj je v začetku prejšnjega tedna z večino rokometašev Gorenja Velenja, ki bodo v prihodnji sezoni branili barve članskega moštva, opravil posebna testiranja in jim pripravil individualne načrte treningov do začetka skupnih priprav. Sedaj si je tudi uradno segel v roko s športnim direktorjem Janezom Gamsom in klubu iz Šaleške doline obljubil dvoletno zvestobo.


41-letni trener je že dolga leta vpet v slovenski rokomet. Potem ko je bil zaradi poškodb primoran zgodaj zaključiti svojo igralsko pot, je ostal pri matičnemu Cimosu in se začel ukvarjati s trenerstvom. Po propadu nekdanje koprske zasedbe je odšel v Italijo, pred dvema letoma in pol pa se vrnil v novoustanovljeni obalni klub, kjer je kot pomočnik trenerja članske ekipe deloval vse do konca minule sezone.


Primorcu tuje ni niti delo v reprezentančnih vrstah, v katerih je bil pomočnik glavnega trenerja pri kadetih in mladincih, kot video analitik pa pomagal tudi v obeh članskih slovenskih zasedbah. S kadetsko vrsto je na olimpijskih igrah mladih leta 2014 v kitajskem Nandžingu osvojil zlato kolajno. Del te reprezentance sta bila tudi današnja rokometaša Gorenja Velenja Darko Stojnić in Aleks Kavčič ter fizioterapevt Matej Kramer. Reprezentančne aktivnosti ga čaka tudi to poletje, saj ravno te dni v vlogi pomočnika glavnega trenerja začenja priprave na moško evropsko prvenstvo do 20 let v Celju.


Kralj aktivno skrbi tudi za izobraževanje rokometnih trenerjev, saj pri projektu stalnega izpopolnjevanja kadrov, ki poteka pod okriljem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, sodeluje kot mentor za rokometno stroko.


Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje:
"Veseli me, da se je Vanja pozitivno odzval vabilu in se pridružil našemu kolektivu. Nedvomno smo v RK Gorenje Velenje z njegovim prihodom ogromno pridobili, saj gre za strokovnega trenerja, ki se odlično spozna na svoje delo. V klubu bo poleg delovanja v članski ekipi vpet tudi v delovanje mlajših selekcij. To za našo sredino zagotovo prestavlja korak na višjo raven delovanja, saj bodo mladi rodovi vključeni v še bolj sistematično delo, kot smo mu bili priča v preteklih letih."


Vanja Kralj, novi pomočnik glavnega trenerja in trener za telesno pripravo RK Gorenje Velenje:
"V domačem klubu je bilo pred novo sezono precej stvari nejasnih, v tem času pa je na moj naslov prispela mamljiva ponudba Gorenja Velenja, v katerem bo v prihodnje deloval Zoran Jovičić, s katerim sva v preteklosti že odlično sodelovala. S selitvijo v Šaleško dolino sem zelo zadovoljen, saj bom imel priložnost delovati v klubu, ki v Sloveniji predstavlja eno izmed rokometnih institucij in deluje na višjem nivoju kot moji dosedanji klubi. Upam, da bo moj doprinos čim večji ter da bomo uspešno sledili načrtu kluba, ki si želi svojo raven znova dvigniti na tisto, ki si jo zasluži."

Prijavi se na e-novice

Prijavi se