Show menu

Mazej, Kavčič in Kralj začenjajo priprave na EP do 20 let v Celju

29. 6. 2018
V petek dopoldne se je na Rogli zbrala slovenska reprezentanca do 20 let in začela s sklepnimi pripravami na letošnje evropsko prvenstvo, ki izbrance Saše Prapotnika med 19. in 29. julijem čaka v Celju. Med 20 kandidati za nastop v dresu z državnim grbom sta tudi člana Gorenja Velenja Tadej Mazej (levo krilo, 190 cm, 1998) ter Miha Kavčič (krožni napadalec, 193 cm, 1998), medtem ko bo glavnemu trenerju asistiral Vanja Kralj, ki je v teh dneh okrepil trenerski štab os.

Slovenci bodo večino priprav oddelali na Rogli, tri dni pred začetkom evropskega prvenstva pa se že preselili v Laško, kjer bodo v času tekmovanja nastanjene vse izbrane vrste. Med pripravami bodo slovenski fantje odigrali štiri pripravljalne tekme - na Rogli se bodo dvakrat pomerili s Čehi (5. in 6. julij) ter s Hrvati (11. julij). Slednji bodo dva dni kasneje njihovi tekmeci še v Zagrebu.

v prvem delu evropskega prvenstva bo Slovenija nastopala v skupini B. Uvodni dan (19. julij) se bo ob 19.30 pomerila z Norveško, dan kasneje bo pol ure poprej sledil obračun z Izraelom, po dnevu premora pa se bodo Slovenci za konec skupinskega dela v nedeljo, 22. julija, ob 19.00 po robu postavili Srbom. 

Najboljši izbrani vrsti vsake izmed štirih skupin prvega dela se bodo uvrstile v drugi del evropskega prvenstva in tam v dveh skupinah iskale pot do polfinala, po istem sistemu pa se bodo tretje- in četrtouvrščene ekipe prvega dela do konca tekmovanja borile za razvrstitev od devetega mesta dalje. Polfinalna dvoboja bosta na sporedu v petek, 27. julija, tekmi za medalje pa dva dni kasneje.

PRIPRAVLJALNE TEKME

Četrtek, 5. julija (Rogla):
SLOVENIJA : ČEŠKA 

Petek, 6. julija (Rogla):
SLOVENIJA: ČEŠKA

Sreda, 11. julija (Rogla):
SLOVENIJA: HRVAŠKA

Petek, 13. julija (Zagreb):
HRVAŠKA SLOVENIJA

TEKME NA EVROPSKEM PRVENSTVU

Prvi del, skupina B, 1. kolo, četrtek, 19. julija, ob 19.30:
SLOVENIJA : NORVEŠKA

2. kolo, petek, 20. julija, ob 19.00:
IZRAEL : SLOVENIJA

3. kolo, nedelja, 22. julija, ob 19.00:
SLOVENIJA : SRBIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se