Show menu

Gorenje Velenje močnejše za primorskega organizatorja igre

27. 6. 2018

Članskemu moštvu RK Gorenje Velenje dodajajo še zadnje kamenčke v igralskem mozaiku za prihodnjo sezono. Del slednjega bo tudi Andraž Kete (188 cm, 1992), ki bo zapolnil prazno vrzel na mestu organizatorja igre. Primorec je s črno-rumenimi sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono.


Kete je prve rokometne korake napravil v Ajdovščini. S 15 leti je v matičnem klubu v tedanji 1. B ligi prvič okusil tudi igranje na članski ravni. Poleti 2011 je prestopil v vrste Slovana, s katerim se je v sezoni 2012/13 prebil med slovensko klubsko elito. Z ljubljanskim klubom je tam nastopal dve sezoni, nato za sezono okrepil škofjeloški Urbanscape, zadnji dve leti pa preživel pri mariborskem Braniku. V prejšnji sezoni se je z njim dokopal do srebrne medalje v pokalnem tekmovanju, medtem ko so vijolični sezono državnega prvenstva obakrat zaključili na sedmem mestu.


26-letnik je sedma okrepitev moštva iz Šaleške doline. Minute na mestu srednjega zunanjega rokometaša si bo delil s štiri leta mlajšim Aleksom Kavčičem, ki je v Gorenje Velenje prestopil iz škofjeloškega prvoligaša. Poleg slednjega so ekipo okrepili še David MiklavčičEmir TaletovićVidl Levc, Miha Kavčič in Hrvat Vlado Matanović.


Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje:
"Po odhodu Ovnička smo se odločili za sodelovanje z igralcem, ki ima na slovenskih prvoligaških igriščih že ogromno izkušenj. Pomemben dejavnik pri odločitvi je bil tudi Andražev značaj, način razmišljanja in njegova kakovostna igra v obrambi. Je neizprosen borec in želimo si, da borben duh v bodoče krasi našo celotno ekipo. Verjamem, da bo v novi sezoni s čvrsto igro na obeh straneh igrišča predstavljal pomemben del naše osvežene in pomlajene podobe članskega moštva."


Andraž Kete, okrepitev RK Gorenje Velenje:
"Na mizi sem imel nekaj ponudb, a ko je prišel klic Gorenja Velenja nisem okleval. Hitro smo našli skupen jezik. Prihajam v klub, ki se venomer bori za najvišja mesta v domačih tekmovanjih. Mislim, da je to edino pravilno in da bo tako tudi v novi sezoni. Mesto Velenje in navijači si to zaslužijo!"

ANDRAŽ KETE

Igralno mesto: srednji zunanji
Višina: 188 cm
Rojen: 1992 
Dosedanji klubi:
-2011: Ajdovščina
2011-2015: Slovan
2015/16: Urbanscape Loka
2016-2018: Maribor Branik

Prijavi se na e-novice

Prijavi se