Show menu

Medved na prvi uradni tekmi s Slovenijo klonil proti Madžarski

10. 6. 2018
Slovenska moška članska reprezentanca je v soboto v Kopru odigrala prvo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo proti Madžarom. Slednji so bili po izredno grobem obračunu na koncu boljši z 29:24. Povratni dvoboj bo na sporedu v sredo ob 19.00 v Veszpremu.

Slovenija bo na drugi (odločilni) medsebojni tekmi lovila zmago s petimi goli, v kolikor bo ob tem zabila vsaj 30 golov, v nasprotnem primeru pa uspeh z razliko petih zadetkov.

Na sobotnem srečanju je svojo prvo uradno tekmo za slovensko člansko reprezentanco odigral kapetan Gorenja Velenja Niko Medved. Slednji bi moral v dresu z državnim grbom debitirati že na zadnjem evropskem prvenstvu, a mu je nastop na zadnji pripravljalni tekmi preprečila poškodba rame. Na Obali se mu med strelce ni uspelo vpisati. Na pripravah Veselina Vujovića se sicer mudijo tudi Rok Zaponšek, Rok Ovniček in Gregor Potočnik, ki jih selektor tokrat ni uvrstil v postavo ekipe.

ČLANI, KVALIFIKACIJE ZA SP 2019, PRVA TEKMA:

Koper, sobota, 9. junija:
SLOVENIJA : MADŽARSKA 24:29 (14:13)Slovenija: Lesjak, Kastelic, Blagotinšek 2, Marguč, Kavtičnik 7 (4), Janc 2, Dolenec 2, Cingesar 3, Medved, Gaber 1, Zarabec 4, Bezjak, Vlah, Mačkovšek 3, Mlakar, Suholežnik.
Madžarska: Szekely, Mikler, Sipos 1, Ilyes 1, Schuch, Juhacz, Balogh 3 (1), Ligetvari 1, Boka 6, Nagy 3, Hornyak, Banhidi 2, Ancsin, Bodo 6, Bohacs, Lekai 6.

Povratna tekma, Veszprem, sreda, 13. junija, ob 19.00:
MADŽARSKA : SLOVENIJA - prenos na TV Slovenija 2

Prijavi se na e-novice

Prijavi se