Show menu

V prihodnji sezoni v boje za državni naslov že v prvem delu

5. 6. 2018

Združenje klubov Lige NLB je na ponedeljkovi seji potrdilo koledar in sistem tekmovanja za sezono 2018/19, v kateri bo od začetka nastopalo vseh 12 klubov.


Najmočnejša slovenska moška liga bo tudi v novi sezoni štela dvanajst ekip, po dveh letih pa bosta prvi del igrala tudi Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje, ki sta se zaradi nastopanja v Ligi SEHA in Pokalu EHF, oziroma Ligi prvakov v zadnjih dveh sezonah priključila šele v končnici. Tekmovanje, ki se mu bosta po izpadu LL Grosista Slovana in Herza Šmartnega pridružila SVIŠ Ivančna Gorica ter DOL TKI Hrastnik, se bo začelo 8. septembra in končalo predvidoma 31. maja prihodnje leto.


Ekipe bodo v prvem delu odigrale 22 kol po dvokrožnem sistemu, v končnico za prvaka se bo uvrstila najboljša šesterica, ki bo odigrala dodatnih 10 kol, ostali pa se bodo po enakem sistemu borili za obstanek v ligi, iz katere znova izpadeta dva kluba. V obe skupini se prenašajo vse točke in gol razlika s prvega dela. Žreb parov bo potekal v drugi polovici junija.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se