Show menu

Ta vikend v Velenju starejši dečki B za državni naslov

30. 5. 2018
Ta konec tedna bo Velenje gostilo zadnje dejanje te tekmovalne sezone, na katerem se bodo starejši dečki B borili za državni naslov. Poleg domačih rokometnih upov iz Gorenja Velenja bodo v Šaleški dolini nastopili še nadobudneži iz novomeške Krke, Mokerca Iga in Metlike.

V sobotnem polfinalu, se bodo na parketu ŠC Velenje ob 10.00 Velenjčani pomerili z Novomeščani, dve uri za tem pa si bosta nasproti stali še zasedbi iz Iga in Metlike. Tekmi za končno razvrstitev bosta na sporedu v nedeljo, a tedaj v Rdeči dvorani. Poraženca polfinala se bosta za tretje mesto pomerila 11.00, finale se bo začel ob 12.45.

ZAKLJUČNI TURNIR ZA STAREJŠE DEČKE B

Polfinale, sobota, 2. junija, ob 10.00 (ŠC Velenje):
GORENJE VELENJE : KRKA

Jaka Hrast, trener Gorenja Velenja:
“Za vsakega mladega rokometaša je nastop na zaključnem turnirju državnega prvenstva lepa nagrada. Naši fantje so si s pridnim treniranjem ter z obilico vloženega truda in želje boje za medalje vsekakor zaslužili. Izjemno smo veseli, da bomo lahko tekmece gostili v domačem Velenju. Na turnir se podajamo povsem sproščeni, a trdno odločni, da se bomo vselej borili do zadnje sekunde tekme. Čestitke tudi preostalim trem ekipam, ki so se prebile na zaključni turnir. Naj zmaga najboljši!”

Iztok Adamčič, trener Krke:
“Zaključni turnir pomeni zaključek sezone na najvišji ravni, kjer je vsaka tekma nepredvidljiva. Nikoli ne veš kako se bodo igralci - otroci odzvali na vzdušje in pomembnost dogodka. Naš cilj je odigrati tekmo s čim manj napakami. Rezultat je že sedaj odličen.”

Ob 12.00:
MOKERC IG : METLIKA

Dejan Vujić, trener Mokerca Iga:
“Vsem ekipam iskreno čestitam ob uvrstitvi na zaključni turnir.  To je zaslužena nagrada za dolgo, predvsem pa naporno sezono. V zadnjem obdobju smo dvignili našo pripravljenost in igramo kot ekipa. Mislim, da je naš cilj jasen - ubranitev naslova državnega prvaka, a nikogar ne gre podcenjevati. Upam, da bodo vsi moji igralci zdravi in da bomo zaigrali v polni postavi, saj je to predpogoj za našo dobro igro. Ob tej priložnosti vabim vse navijače, da se udeležijo zaključka sezone v čim večjem številu in tako pomagajo svojim ekipam do uspeha.”

Peter Milek, trener Metlike:
Z uspehom oziroma uvrstitvijo na zaključni turnir najboljše četverice starejših dečkov B smo v RK Metlika zelo zadovoljni. S tem dejanjem smo dosegli do sedaj največji uspeh in izpolnili zastavljene cilje pred začetkom te sezone. Na turnirju pričakujemo pošteno in športno igro, v kateri bomo poskušali doseči največ kar bo možno. Medalje in naslov prvaka bodo odšli v roke najboljših.”

Tekma za 3. mesto, nedelja, 3. junija, ob 11.00 (Rdeča dvorana):
PORAŽENEC POLFINALA 1 : PORAŽENEC POLFINALA 2

Finale, nedelja, 3. junija, ob 12.45 (Rdeča dvorana):
ZMAGOVALEC POLFINALA 1 : ZMAGOVALEC POLFINALA 2
BILTEN ZAKLJUČNEGA TURNIRJA:
PRENOS BILTENA ZAKLJUČNEGA TURNIRJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se