Show menu

FOTO: Zaušnica v Ljutomeru končala pokalno sezono

21. 3. 2018

Rokometaši Gorenja Velenja sezono slovenskega pokalnega tekmovanja zaključujejo v četrtfinalu. Po izredno slabi predstavi so v Ljutomeru proti Jeruzalemu Ormožu klonili s 33:29 in tako ostali brez mesta na zaključnem turnirju.


Izbranci Željka Babića so tekmo začeli nezbrano, kar so gostitelji izkoristili in na začetku 13. minute z zadetkom Jaše Rajšpa v nebranjena velenjska vrata povedli z 8:4. Na začetku 16. minute je nerazpoloženega Klemna Ferlina, ki je od začetka tekme ni zbral nobene obrambe, med vratnicama zamenjal Rok Zaponšek. Ormožani so nato prvič povedli s petimi zadetki naskoka (11:6), a ko je v 19. minuti slednji vpisal prvo obrambo, so se črno-rumeno začeli vračati v igro.


Ob koncu 24. minute je Rok Golčar s črte sedmih metrov zabil že svoj šesti gol ter s tem zaključil delni niz 4:0, po katerem je Gorenje Velenje povedlo (13:12) prvič po uvodni minuti (1:0). Zaponšek je tudi v preostanku prvega dela pokazal nekaj dobrih posredovanj, a ta njegovi ekipi niso pomagala do ugodnejšega rezultata. Ormožani so tako na glavni odmor odšli z minimalno prednostjo (17:16).


Na začetku drugega polčasa so domačini dokončno zagospodarili na igrišču. Po sedemmetrovki Bojana Čudiča je v 38. minuti njihova prednost poskočila na +6 (23:17), po desetem zadetku Roka Žurana pa ob koncu 40. minute na +7 (25:18). Gorenju Velenju se nato do konca tekme bližje kot na tri gole zaostanka ni uspelo več približati.


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Doživeli smo težak poraz. V obrambi nismo bili prepoznavni, kar je tudi glavni razlog za neuspeh. S takšnim načinom, da v prvem polčasu prejmeš 17 golov, na koncu tekme pa več kot 30, se ne da zmagati."


POKAL SLOVENIJE, ČETRTFINALE:


Sreda, 21. marca:
JERUZALEM ORMOŽ : GORENJE VELENJE 33:29 (17:16)
Gorenje Velenje:
Cehte 1, Medved 3, Haseljić, Ovniček 5 (1), Ferlin, Grebenc, Stojnić, Grmšek, Toskić, Drobež, Potočnik 5, Golčar 7 (3), Verdinek 2, Kleč 1, Zaponšek, Pejović 5.


STATISTIKA

FOTOGALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se