Show menu

Gorenje Velenje osvojilo pripravljalni turnir v Ribnici

28. 1. 2018

Drugi del klubske rokometne sezone se nezadržno bliža. Rokometaši Gorenja Velenja so minulo soboto izkoristili za preizkus pripravljenosti na prijateljskem turnirju v Ribnici, na katerem so osvojili prvo mesto. Zabeležili so dve zmagi proti slovenskima prvoligašema – v polfinalu so odpravili Dobovo (30:25), v finalu pa s 23:22 gostiteljico Riko Ribnico.


Ekipa Željka Babića je v deželi suhe robe gostovala v precej zdesetkani zasedbi, saj zaradi težav s poškodbami niso nastopili kapetan Niko Medved (rama), Jan Grebenc (gleženj) in Robert Markotić (hrbet), po uspešni rehabilitaciji pa za napore še ni bil povsem nared Darko Stojnić. Namesto njih so mesta zapolnili trije mladinci – Tadej Mazej, Timotej Grmšek in Peter Šiško.


Proti Dobovi so črno-rumeni s šestim zadetkom slovenskega reprezentanta Matica Verdinka (na koncu je bil z 10 goli prvo ime Gorenja Velenja) tik pred koncem 25-minutnega prvega polčasa povedli že s 16:11, a v nadaljevanju, ko so na igrišče stopili rezervisti, tekmece spustili poleg. Slednji so se po zaslugi igre z dodatnim igralcem v polju v 30. minuti približali na 16:17, ob koncu 33. minute pa povedli z 19:18. Velenjčani so nato strnili svoje vrste, se 12 minut pred koncem oddaljili na 24:21 in tekmo suvereno zaključili.


Bolj razburljivo je bilo finale, v katerem so se »ose« srečale z Ribničani, ki so bili v polfinalu s 25:24 boljši od hrvaškega Varaždina. Gostitelji turnirja so bolje začeli tekmo in po prvi minuti tekme vodili z 2:0. V 12. minuti so nato vodili še s 7:6, minuta odmora trenerja Babića pa je sprožila preobrat Gorenja Velenja. Po dveh zaporednih obrambah Klemna Ferlina (na koncu jih je zbral 12), je Verdinek iz protinapada povišal na 10:7, Ribničani pa so kljub temu do odhoda na odmor izid uspeli poravnati na 13:13.


Nadaljevanje je znova steklo po velenjskih notah. Po dveh zaporednih odvzetih žogah tekmecu je Verdinek dvakrat zapored zadel za štiri gole naskoka (19:15) v 37. minuti, a tudi to ni bilo dovolj za miren zaključek. Dobri dve minuti pred koncem je bil rezultat vnovič poravnan (21:21). Izjemno borbeni Blaž Kleč se je nato vrgel v vratarjev prostor in v mrežo pospravil odbito žogo za 22:21, po novem izenačenju (22:22) pa je odločilen zadetek za zmago 10 sekund pred koncem prispeval Nejc Cehte.


Naslednji pripravljalni preizkus Gorenje Velenje čaka v torek, ko se bo v Mariboru zoperstavilo tamkajšnjemu Braniku. Prva uradna tekma v letu 2018 moštvo črno-rumenih čaka v soboto, ko bo v Ligi SEHA Gazprom ob 20.30 gostilo hrvaške podprvake iz Našic.


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Med premorom je bilo precej naših igralcev udeleženih v reprezentančnih akcijah, nekaj jih je tudi poškodovanih, tako da je na prvih treningih v letu 2018 sodelovalo le osem fantov. Tudi zaradi tega smo bili na turnirju v Ribnici v igri taktično nekoliko slabši. S prikazanim ne morem biti zadovoljen. Na prvi tekmi proti Dobovi smo dali priložnost tudi mlajših rokometašem, medtem ko smo proti Riko Ribnici želeli zmagati in zato imeli nekoliko manjšo rotacijo igralcev. Prijateljske tekme so v tem obdobju odlične za dvig pripravljenosti, saj nas kmalu čaka nov preizkus Lige SEHA Gazprom proti Nexeju, za katerega upam, da ga bomo lahko odigrali tudi z Grebencem in Markotićem. Drugi del sezone bo zagotovo zelo zanimiv."


Matic Verdinek, s 17 goli najboljši strelec Gorenja Velenja na turnirju:
"Na turnirju v Ribnici bi v obrambi morali prikazati nekoliko več hrabrosti in hitrosti. Poznale so se tudi napake reprezentantov v igri, ki so posledica utrujenosti. Kljub vsemu bi turnir ocenil pozitivno, saj smo osvojili prvo mesto. V drugem delu sezone pričakujem, da bomo s soigralci prikazali hitrejšo in boljšo igro."


PRIJATELJSKI TURNIR V RIBNICI:


Polfinale, sobota, 27. januarja:
RIKO RIBNICA : VARAŽDIN 25:24


GORENJE VELENJE : DOBOVA 30:25 (16:12)
Gorenje Velenje:
Ferlin (7 obramb), Zaponšek (2 obrambi), Verdinek 10, Cehte 5, Kleč 5, Ovniček 3, Golčar 2, Pejović 1 (1), Mazej 2, Grmšek 1, Potočnik 1, Šiško, Tajnik, Haseljić.


Tekma za 3. mesto, sobota, 27. januarja:
VARAŽDIN : DOBOVA 27:27


Finale, sobota, 27. januarja:
RIKO RIBNICA : GORENJE VELENJE 22:23 (13:13)
Gorenje Velenje:
Ferlin (12 obramb), Zaponšek, Verdinek 7, Cehte 2, Kleč 1, Ovniček, Golčar 4, Pejović 1, Mazej, Grmšek, Potočnik 4, Šiško, Tajnik, Haseljić, Toskić 2.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se