Show menu

Gorenje Velenje se z Matjažem Brumnom dogovarja o nadaljnjem sodelovanju

19. 12. 2017

V sredo bodo rokometaši Gorenja Velenja odigrali zadnjo domačo tekmo v letošnjem koledarskem letu. Tudi na obračun z Meškovom iz Bresta se bodo slovenski podprvaki podali brez svojega drugega najstarejšega rokometaša Matjaža Brumna.


Trener Željko Babić se je namreč odločil, da že v preostanku te sezone kar največ priložnosti ponudi mladim rokometašem iz velenjskih mlajših selekcij, ki bodo od poletja 2018 kandidirali za redna mesta v članskem moštvu. Na desnem krilu bo priložnost prvenstveno ponujena nadarjenemu 19-letnemu bosanskemu igralcu Ibrahimu Haseljiću, ki je s 54 zadetki na sedmih tekmah trenutno peti najboljši strelec prve slovenske mladinske lige. Vodstvo kluba se s 35-letnim Brumnom še dogovarja o možnostih nadaljnjega sodelovanja oziroma o dogovoru, ki bi zadovoljil obe strani. Takoj, ko bo do njega tudi prišlo, bomo, jasno, o tem obvestili tudi javnost.


RK Gorenje Velenje s tem ostaja na začrtani poti dolgoročne vizije, začeti pred dobrima dvema letoma, torej, da postane eden od vodilnih slovenskih razvojnih centrov za mlade rokometne upe. Da je vodstvo kluba povleklo prave poteze, je bilo opazno že v minuli sezoni, ko je kadetska ekipa v državnem prvenstvu osvojila tretje mesto, večji del te pa je uspešno nastopal tudi v mladinski selekciji. Ta se je pod vodstvom trenerja Klemna Luzarja z 20 zmagami na prav toliko tekmah po treh letih premora vrnila med slovenske prvoligaše.


Po dokončnem prehodu nadarjene generacije med mladince se dodatno okrepljeno velenjsko moštvo - iz Krškega sta se v Velenje preselila Timotej Grmšek in Peter Šiško, iz Iga pa Brin Cimerman - med prvoligaši nadvse uspešno kosa tudi v tej sezoni. Trenutno je sploh edino, ki še ni okusilo poraza, ob tem pa, kljub odigrani tekmi manj – na devetih obračunih je zbralo osem zmag in remi – zaseda sam vrh elitne slovenske mladinske lige.


Iz mladinske ekipe je sicer v tej sezoni priložnost na članskih tekmah dobilo že sedem rokometašev, med njimi tudi že omenjeni 16-letni Šiško, ki obenem barve kluba brani tudi v kadetski ekipi. Postopna pomladitev članskega moštva bo v prihodnosti slonela predvsem na treh fantih perspektivne generacije 2000, ki so plod velenjske rokometne šole (Jernej Drobež, Tilen Grobelnik in Domen Tajnik) ter njihovega črnogorskega vrstnika med vratnicama, Miljana Vujovića. Gorenje Velenje se lahko tudi pohvali, da ima, ko se ozremo v minulo poletje, v mladinski ekipi kar deset reprezentantov treh držav – Slovenije, Črne gore ter Bosne in Hercegovine.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se