Show menu

FOTO+VIDEO: V Hrpeljah več kot le običajna pokalna tekma

30. 11. 2017
V sredo so velenjski rokometaši odločno zakorakali v novo sezono Pokala Slovenije in na svojem prvem preizkusu v visokem loku preskočili moštvo Škerjanca Jadrana Hrpelj-Kozine, ki nastopa v drugi slovenski kakovostni druščini. Izbrance Željka Babića ni uspavala niti zaradi snega otežena pot na Primorsko, saj so ti prikazali dobro igro. Končnih 20 golov razlike (21:41) se morda zdi rutinska zmaga, a ta tekma je v večih pogledih predstavljala mnogo več.

Za topel pred decembrski uvod so poskrbeli kar rokometaši Gorenja Velenja, ki so ob predstavitvi na igrišče pritekli s plišastimi klubskimi maskotami in jih po začetnem pozdravu razdelili med zbrane mlade navijače domače ekipe. 

Pestro je bilo tudi med polčasom, ko so se na igrišču predstavili najmlajši mladi upi primorskega kluba. Na prošnjo slednjega so pri njihovi animaciji sodelovali kar nekateri člani črno-rumene zasedbe. Jan Grebenc, nadomestni kapetan Rok Golčar in vratar Miljan Vujović so jim v nekaj minutah druženja zagotovo popestrili dan.

Glasno je bilo tudi na tribunah. Kljub težavnim vremenskim pogojem so se člani navijaške skupine Šaleški graščaki odpravili na dobrih 230 kilometrov dolgo pot, da bi tudi tokrat bodrili svoje ljubljence.

Zbranih gledalcev ni pustilo ravnodušnih niti glavno dogajanje na igrišču. Ker na mladih svet stoji, se je trener Babić odločil, da pred zadnjo tekmo skupinskega dela VELUX EHF Lige prvakov v Šaleški dolini pusti pet nosilcev igre (Niko Medved, Alem Toskić, Matjaž Brumen, Robert Markotić, Žarko Pejović), namesto njih pa v Hrpelje popelje šest članov mladinske ekipe, ki po letošnji vrnitvi med prvoligaše še ne pozna poraza. Prvi je v kislo jabolko zagrizel Ibrahim Haseljić, ki ima za seboj že kar nekaj izkušenj v velenjskem članskem dresu ter v zaključku prvega polčasa v vsega petih minutah s štirih hitrih nasprotnih napadov žogo prav tolikokrat poslal za vratarjev hrbet. Na koncu je bil s sedmimi goli najboljši strelec Gorenja Velenja.

Za vzdihljaje veselja in žalosti na tribunah je po izteku igralnega časa poskrbel Nejc Cehte. Ta je z natančnim in močnim strelom prek živega zidu v mrežo strpal žogo za 22:13 in tako postavil končni izid prvega polčasa.

V nadaljevanju so Haseljiću sledili še ostali velenjski mladeniči (Domen Tajnik, Tilen Grobelnik, Jernej Drobež, Peter Šiško in Vujović), ki so skupaj na igrišču preživeli večino zadnjih 19 minut tekme. 16-letni Šiško in leto dni starejši Grobelnik, za katera je bila to prva članska tekma v velenjskem dresu, sta bila natančna po dvakrat. Skupaj je omenjenih šest rokometašev, med katero je kar peterica še nepolnoletna, k zmagi prispevala 16 golov in 7 obramb.
FOTOGALERIJA TEKME V HRPELJAH

Prijavi se na e-novice

Prijavi se