Show menu

VIDEO: Slovenija v zadnjih sekundah do remija s Hrvaško

27. 10. 2017
Slovenska članska rokometna reprezentanca je prvega izmed dveh prijateljskih obračunov v oktobrskem pripravljalnem obdobju za Euro 2018 zaključila z remijem. Izbranci selektorja Veselina Vujovića so v dvorani Stožice v zadnjih sekundah zadeli za 26:26. Druga tekma sledi v soboto v Zagrebu.

Na tekmi so nastopili tudi vsi trije rokometaši Gorenja Velenja. Klemen Ferlin je branil slovenska vrata skozi celoten prvi polčas in zbral štiri obrambe, Niko Medved je zadnjih devet minut pred glavnim odmorom izkoristil za tri zadetke, Gregor Potočnik pa je v svojo statistiko vpisal dve dvominutni izključitvi.

Slovenija je sicer zaostajala večji del tekme, v 35. minuti tudi že za tri gole (13:16). Po Vujovićevi minuti odmora so Slovenci šest minut kasneje znižali zaostanek na 16:17, v končnici tekme pa se naposled le uspeli prebiti do izenačenja na 26:26. To je bil tudi končen rezultat tekme, saj srbska sodnika nista priznala zadetka Hrvatov v izdihljajih tekme.

V ljubljanskih Stožicah pa je bilo pestro že pred dogodkom dneva. Igrišče so namreč zagrele legende slovenskega rokometa, ki so po osamosvojitvi Slovenije skrbele, da je bila naša država vselej uvrščena na svetovni zemljevid. Na revialni tekmi so nastopili tudi Matjaž Brumen, Marko Oštir in Sebastjan Sovič iz partnerske rokometne šole Gorenja Velenja. Rokometna zveza Slovenije je rokometnim legendam izročila plakete in se jim zahvalila za njihov prispevek v slovenski šport, a bolj kot to jim je bilo pomembno, da je celoten izkupiček od dogodka namenila za zdravljenje njihovega prijatelja, nekdanjega krožnega napadalca in trenerja, ki je nekdaj skrbel tudi za podmladek Gorenja Velenja, Nenada Stojakovića.


ČLANI, PRIJATELJSKA TEKMA


Stožice, četrtek, 26. oktobra:
SLOVENIJA : HRVAŠKA 26:26 (13:14)
Slovenija: Ferlin, Lesjak, Blagotinšek 1, Henigman 2, Marguč 5 (3), Janc 1, Potočnik, Cingesar 1, Kodrin 1, Medved 3 (1), Gaber 3, Bezjak, Barišić-Jaman 1, Vlah, Zarabec 1 (1), Žabič, Mlakar 7, Zugan.

Hrvaška: Pešić, Alilović, Mihić, Vori, Marić, Stepančić 3, Gojun, Horvat 1, Karačić 2, Štrlek 1, Čupić 8 (5), Musa, Mamić, Cindrić 5, Vranković 1, Kozina 1, Mandalinić 4, Jaganjac.

LEPE POTEZE MEDVEDA IN FERLINA PROTI HRVATOM:
KONČNICA TEKME SLOVENIJA : HRVAŠKA:

Prijavi se na e-novice

Prijavi se