Show menu

Pokalne nastope bodo člani začeli na Kozini

23. 10. 2017
Na sedežu Rokometne zveze Slovenije je v ponedeljek potekal žreb parov 2. kola Pokala Slovenije. Ples kroglic je rokometašem Gorenja Velenja, ki so v minuli sezoni osvojili bronasto medaljo, namenil obračun z ekipo RD Škerjanc Jadran Hrpelje - Kozina. Tekma bo na sporedu v sredo, 29. novembra, ob 19. uri na OŠ Hrpelje - Kozina.

Primorsko moštvo od letošnje jeseni nastopa v druščini 1. B lige, potem ko je v minuli sezoni s 16 zmagami na prav toliko tekmah osvojilo 1. mesto v 2 DRL. Uspešen niz rokometašem s Kozine ni uspelo nadaljevati, saj so na dosedanjih šestih tekmah vknjižili zgolj točko, s čimer se nahajajo na povsem na repu lestvice.

RD Škerjanc Jadran Hrpelje - Kozina je sicer v preteklosti sodeloval tudi na najvišji evropski ravni. Po nastopanju v Pokalu EHF si je z osvojenim 2. mestom v državnem prvenstvu, tedaj pod imenom Gold Club, za sezono 2006/07 zagotovil mesto v elitni Ligi prvakov, v kateri se je prebil med najboljših 16 ekip. Po finančnem kolapsu je primorski klub pred začetkom naslednje sezone prvič v zgodovini ostal brez članske ekipe, novo življenje pa je zaživel leta 2009.

POKAL SLOVENIJE, 2. KOLO:

Sreda, 29. novembra, ob 19.00:
ŠKERJANC JADRAN HRPELJE - KOZINA : GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se