Show menu

S srčno igro do velike zmage v Bukarešti

23. 9. 2017

Po dveh tekmah VELUX EHF Lige prvakov rokometaši Gorenja Velenja ne poznajo poraza. Domači zmagi proti Abanci Ademarju Leonu so v soboto v Bukarešti dodali uspeh proti Dinamu, ki so ga po zaslugi boljšega drugega polčasa ugnali s 27:26.


Tekma v romunski prestolnici se za velenjske rokometaše ni začela obetavno, saj so v 13 minutah vsega enkrat zatresli mrežo tekmecev. Ti so to izkoristili in povedli s 5:1. Črno-rumene je prebudila šele prva obramba Klemna Ferlina, po kateri so začeli postavljati stvari na svoje mesto. Sredi 25. minute je Robert Markotić s svojim prvim golom med evropsko klubsko elito rezultat poravnal na 8:8, na glavni odmor pa je njegova ekipa odšla z minimalnim zaostankom (9:10).


Na začetku drugega polčasa je Željko Babić v igro na mesto srednjega zunanjega poslal Roka Ovnička, ki je izjemno poživel igro os. Z njegovim golom so slednje v 34. minuti prvič na tekmi povedle (12:11), isti rokometaš pa je 11 minut kasneje povišal že na +3 (17:14). S takšno razliko so Velenjčani vodili še minuto kasneje, ko je bila za 18:15 uspešen Jan Grebenc.


Sledila je dvominutna izključitev Žarka Pejovića, po kateri so romunski prvaki pripravili preobrat in z nizom 4:0 po 47 minutah igre vodili z 19:18. A Velenjčani se niso predali. Izjemne volje po zmagi in srčne igre sredi Bukarešte niso mogli zaustaviti niti vse bolj pogosti izjemno grobi prekrški tekmecev, ki so večkrat ostali nekaznovani.


Slabih 10 minut pred koncem je na tribuni za golom, kjer je svoje ljubljence podpiralo okoli 25 članov navijaške skupine Šaleški graščaki, znova završalo. Za to je poskrbel Matic Verdinek, ki je zadel za novo vodstvo z 21:20. V nadaljevanju je tri pomembne obrambe prispeval Ferlin (skupno 12), tudi po njegovi zaslugi pa so slovenski prvaki vse do konca predzadnje minute vodili za gol ali pa je bil rezultat poravnan. Obetala se je dramatična končnica.


Natanko 70 sekund pred koncem je Matjaž Brumen, z osmimi goli najboljši strelec tekme, povišal na +2 (26:24). Dinamo se je slabe pol minute za tem znova približal zadetek zaostanka (25:26), vse dvome o zmagovalcu pa je v končnici razblinil Niko Medved. Velenjski kapetan je uspešno zadel strel s sedmih metrov (27:25), katerega je priboril Ovniček.


Po dveh zaporednih gostovanjih – med četrtkovo vrnitvijo s tekme Lige SEHA Gazprom iz Našic in petkovim odhodom v Bukarešto je minilo manj kot 24 ur – bodo imeli rokometaši Gorenja Velenja nekoliko več časa za počitek. Vse do druge polovice oktobra jih namreč čakajo le nastopi v VELUX EHF Ligi prvakov. Naslednji bo na sporedu v nedeljo, 1. oktobra, ko v Rdečo dvorano prihaja danski Skjern, ki, tako kot Gorenje Velenje, po dveh tekmah v skupini C premore prav toliko zmag.


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Takoj se moram zahvaliti našim navijačem. Vsa čast, nudili so nam sijajno podporo. Dosegli smo težko prigarano zmago, ki jo posvečam prav njim. Zahvalil bi se rad tudi vsem igralcem in sodelavcem v štabu. Vsi smo danes za svoj klub pustili srce na igrišču. Pokazali smo svoj značaj in rokometno znanje. Izjemno sem ponosen na igralce in navijače. Potek tekme je bil pričakovan. V gosteh je vedno težko igrati. Naša ekipa je sestavljena precej na novo, zato se, zlasti v napadu, še uigravamo. Obramba je bila medtem dobra kot vselej. V drugem polčasu je razliko med ekipama napravil Rok Ovniček, ki je pohitril našo igro in dobival individualne dvoboje s tekmeci. Če govorimo o posameznikih, je on zagotovo eden najzaslužnejših za ta uspeh."


Rok Ovniček, rokometaš Gorenja Velenja:
"Ta zmaga je plod dela in truda celotne ekipe. Med polčasoma smo se v slačilnici dogovorili, da bo potrebno igrati hitreje, z boljšo tranzicijsko igro. To nam je dobro uspelo, z osmimi obrambami v drugem polčasu pa nam je pomagal tudi Klemen Ferlin. Mislim, da je končni rezultat pravilen pokazatelj razmerja moči."


VELUX EHF LIGA PRVAKOV, SKUPINA C, 2. KOLO:

 

Sobota, 23. septembra:
DINAMO BUKAREŠTA : GORENJE VELENJE 26:27 (10:9)
Dinamo Bukarešta: Irimus, Heidarirad, Descat 5, S. Esteki 5, Bošković 1, Grigoras, Mironescu 1, Gajdučenko 4, Gavriloaia 2, A. Esteki 2, Komogorov 3, Mocanu 3, Bera.
Gorenje Velenje: Ferlin (12 obramb), Zaponšek, Cehte 3, Medved 5, Haseljić, Ovniček 3, Grebenc 3, Toskić, Potočnik, Golčar 1, Markotić 1, Verdinek 2, Kleč, Brumen 8, Pejović 1, Tajnik.

 

STATISTIKA

 

ELVERUM HANDBALL : SKJERN HANDBOLD 27:32

 

Nedelja, 24. septembra, ob 17.00:
ABANCA ADEMAR LEON : KADETTEN SCHAFFHAUSEN

 

LESTVICA SKUPINE C:

Ekipa Tekme Zmage Izenačenja Porazi Dani goli Prejeti goli Razlika Točke
1. Skjern Handbold 2 2 0 0 71 55 16 4
2. Gorenje Velenje 2 2 0 0 50 48 2 4
3. Kadetten Schaffhausen 1 1 0 0 36 30 6 2
4. Abanca Ademar Leon 1 0 0 1 22 23 -1 0
5. Elverum Handball 2 0 0 2 57 68 -11 0
6. Dinamo Bukarešta 2 0 0 2 54 66 -12 0

Prijavi se na e-novice

Prijavi se