Show menu

Na uvodnem derbiju brez skalpa tekmecev

30. 8. 2017

Rokometaši Gorenja Velenja so s porazom na velikem slovenskem derbiju začeli novo sezono. V domači Rdeči dvorani so v 1. kolu regionalne Lige SEHA Gazprom morali priznati premoč rivalom iz Celja, ki so bili boljši s 25:22.


Po izenačenih uvodnih 14 minutah, ko je bila igra na obeh straneh zelo trda, in je Velenjčane v igri z nekaj odličnimi obrambami obdržal vratar Klemen Ferlin, so Celjani stopili korak pred domačo zasedbo, ob koncu 24. minute pa po uspešnem nasprotnem napadu nekdanjega igralca črno-rumenih Luke Mitrovića povedli s +3 (12:9). Domača zasedba je tedaj strnila svoje vrste in pred polnimi tribunami do polčasa izid uspela izenačiti na 12:12.

 

V nadaljevanju so izbranci Branka Tamšeta v štirih minutah ušli na dva zadetka naskoka (13:15), a sta Rok Golčar in Matic Verdinek kmalu poskrbela za izenačenje na 16:16. V 48. minuti so Celjani ponovili svojo najvišjo prednost (21:18), domači zasedbi pa nato tekmecev za razliko od prvega polčasa ni več uspelo dohiteti, četudi so se kar nekajkrat približali le na gol zaostanka.

 

Pri Gorenju Velenju, ki ga naslednji preizkus čaka v torek pri aktualnem prvaku Lige SEHA Gazprom in Lige prvakov Vardaju iz Skopja, so po štiri gole dosegli Verdinek, Matjaž Brumen in Žarko Pejović. Med izbranci Željka Babića ni bilo Vida Levca in Darka Stojnića, ki okrevata po operaciji kolena oziroma rame.


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Čestitke ekipi iz Celja za zasluženo zmago. Dominirali so skozi celotno tekmo in preprosto bili boljši. V drugem polčasu nismo izkoristili svojih priložnosti. Ostajam pozitiven, imamo še veliko prostora za napredek v igri, zlasti v napadu. Ob naslednji priložnosti bomo tam zagotovo bolj učinkoviti. Dobro smo omejili hitro tranzicijsko igro tekmecev. Če izvzamemo gol v zadnjih sekundah, so dosegli 24 golov, kar je dobro. Zagotovo bi bilo sezono lepše začeti z zmago, a za to bi morali igrati bolje. Očitno bomo morali več trenirati. Naši igralci so bili tokrat pod ogromnim psihološkim pritiskom, ki ga v zadnjem tednu nisem uspel odstraniti.  Zato so bili v napadu počasnejši in neodločni pri streljanju na gol, čemur med pripravami nismo bili priča. Še enkrat čestitke celjski zasedbi, ki ji želim veliko sreče v sezoni."


Klemen Ferlin, vratar Gorenja Velenja:
"Verjeli smo v zmago in imeli veliko željo. Borbenost je bila na ravni, ki jo od nas trener pričakuje, imamo pa v igri še precej prostora za napredek. Verjamem, da bomo v naslednjih mesecih še bolj dojeli sistem igre trenerja Željka Babića, napredovali ter se pri pripravljenosti povzpeli na takšno raven, s katero bomo premagovali Celjane in njim podobne ekipe. Tekmeci so bili tokrat boljši, za kar jim čestitam."


LIGA SEHA GAZPROM, 1. KOLO:

Sreda, 30. avgusta:

GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 22:25 (12:12)
Gorenje Velenje:
Ferlin (obrambe 8:31) in Zaponšek (0:2) v vratih, Cehte 3, Medved 2 (2), Huseljić, Ovniček, Grebenc, Toskić, Potočnik 2, Golčar 1, Markotić, Verdinek 4, Kleč 2, Tajnik, Brumen 4 (2), Pejović 4.
Celje Pivovarna Laško: Lesjak 1 (obrambe 11:32) in Panjtar (0/1) v vratih, Ocvirk, Vujović, Jurečič 1, Malus 2, Razgor, Suholežnik, Marguč 4 (4), Mitrović 2, Kodrin 3 (1), Anić 1, Dušebajev, Mačkovšek 1, Mlakar 8, Bečiri 1.


STATISTIKA

FOTOGALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se