Show menu

FOTO: Turnir v Avstriji zaključili na četrtem mestu

20. 8. 2017

Rokometaši Gorenja Velenja se od pripravljalnega turnirja v Avstriji poslavljajo s četrtim mestom. Na zadnji tekmi je bil v Bärnbachu s 27:24 boljši hrvaški podprvak Nexe iz Našic.


Za izbrance Željka Babića je bil to zadnji preizkus pred uradnim začetkom sezone, ki jih čaka prihodnjo sredo, 30. avgusta, ob 20.45, ko bodo v 1. kolu Lige SEHA Gazprom v Velenju gostovali veliki rivali iz Celja. Sprva je bilo predvideno, da se bodo ose to sredo pomerile še z Mariborčani, a je tekma zaradi težav s poškodbami odpovedana.


Velenjčani so na turnirju v Avstriji nastopili brez treh pomembnih igralcev – novincev Roberta Markotića (zvin gležnja) in Žarka Pejovića (poškodba reber) ter Roka Golčarja -, na drugi tekmi pa se je poškodoval še preostali srednji zunanji igralec Rok Ovniček. Kljub temu so se tudi proti Nexeju z bremenom v obrambi odlično spoprijela 17-letni Jernej Drobež in tri leta starejši Jan Tajnik. V zadnji minuti prvega polčasa so črno-rumeni vodili že s 14:10, na glavni odmor pa odšli s +3 (14:11).


Kmalu po vrnitvi na igrišče se je Nexe uspel približati na 16:17, velenjska zasedba pa je svojo prednost uspešno zadrževala vse do petih minut pred koncem. Še sredi 22. minute je po golu Gregorja Potočnika vodila s 24:21, nato pa se je začel preobrat tekmecev. Na krilih izkušenega nekdanjega hrvaškega reprezentanta Vedrana Zrnića, ki je na začetku 27. minute dosegel že tretji zaporedni gol, so rokometaši iz Našic povedli s 25:24 ter vodstvo uspešno zadržali do konca.


Pri Gorenju Velenju je šest golov dosegel Alem Toskić, pet jih je dodal Potočnik, štiri pa Jan Grebenc.


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Pred turnirjem so nas pestile težave s poškodbami, zato v Gradec in Bärnbach nismo odpotovali v kompletni zasedbi, obenem pa nam ni uspelo preizkusiti vseh taktičnih zamisli. Izostanek poškodovanih igralcev so zelo dobro izkoristili ostali, ki sicer na teh igralnih mestih igrajo manj. Zelo sem zadovoljen s tem, kar so prikazali. Vsak dan igramo bolje. Ne glede na zadnje poraze se ekipa vzpenja pri pripravljenosti, zaradi česar sem prav tako lahko zelo zadovoljen."


21. MEDNARODNI TURNIR STEIRISCHE HANDBALLTAGE:

 

Tekma za 3. mesto, nedelja, 20. avgusta:

NEXE : GORENJE VELENJE 27:24 (11:14)
Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek (4 obrambe) in Vujović v vratih, Cehte 3, Medved 1, Haseljić, Grebenc 3, Brumen 4 (2), Toskić 6, Verdinek 1, Drobež, Potočnik 5, Kleč 1.

 

FOTOGALERIJA


Že odigrano, Skupina C, 1. kolo, petek, 18. avgusta:

HSG REMUS BÄRNBACH KÖFLACH : GORENJE VELENJE 14:22 (10:10)
Gorenje Velenje:
 Ferlin (5 obramb), Zaponšek (4 obrambe) in Vujović (1 obramba) v vratih, Cehte 3, Medved 3 (2), Haseljić, Ovniček 2, Grebenc 6, Brumen 3 (2), Toskić 1, Verdinek 3, Drobež 1, Tajnik, Potočnik, Kleč.

 

FOTOGALERIJA

 

2. kolo, petek, 18. avgusta:
HSG REMUS BÄRNBACH KÖFLACH : SAVDSKA ARABIJA 24:22 (13:12)


3. kolo, sobota, 19. avgusta:
GORENJE VELENJE : SAVDSKA ARABIJA 16:17 (9:10)
Gorenje Velenje:
 Ferlin (6 obramb), Zaponšek in Vujović v vratih, Cehte, Medved 1, Haseljić 5, Ovniček 5 (1), Grebenc, Brumen, Toskić, Verdinek 2, Drobež, Potočnik 2, Kleč.

 

FOTOGALERIJA


Polfinale, sobota, 19. avgusta:
GORENJE VELENJE : PPD ZAGREB 17:18 (10:10)
Gorenje Velenje:
 Ferlin (6 obramb), Zaponšek in Vujović v vratih, Cehte 3, Medved 1, Haseljić, Grebenc 1, Brumen 4 (1), Toskić 3, Verdinek 2, Drobež, Potočnik 2, Kleč.

 

FOTOGALERIJA 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se