Show menu

FOTO+VIDEO: Gorenje Velenje v nedeljo v boj za bron

19. 8. 2017

Moštvo Gorenja Velenja bo 21. mednarodni rokometni turnir Steirische Handballtage, ki ta konec tedna poteka v Avstrijskem Gradcu in bližnjem Bärnbachu, v nedeljo sklenilo s tekmo za 3. mesto. V soboto so izbranci Željka Babića doživeli dva poraza. Najprej je bila na zadnji tekmi skupinskega dela reprezentanca Savdske Arabije boljša s 17:16, v kasnejšem polfinalu pa so ose po izjemni predstavi morale priznati premoč še PPD Zagrebu (17:18).


Dvoboj z izbrano vrsto z Arabskega polotoka se za črno-rumene ni razpletel po željah. Začetek je bil sicer odličen – s svojim četrtim golom je Ibrahim Haseljić na začetku 19. minute povišal na 9:4 -, a so tekmeci z nizom 6:0 uspeli pripraviti preobrat in na glavni odmor odšli z minimalno prednostjo (10:9). V nadaljevanju so bili Arabci vseskozi pol koraka pred Velenjčani in 21 sekund pred koncem dosegli odločilen zadetek (17:16), saj ob zvoku sirene Matjaž Brumen s težkega položaja ni uspel zatresti mreže.


Če je igra Gorenja Velenja na dopoldanski tekmi delovala precej zaspano, je bila energija igralcev na popoldanskem obračunu z udeleženci Lige prvakov in Lige SEHA Gazprom povsem drugačna. Četudi so slovenski podprvaki nastopili brez pravega organizatorja igre - tekmo je zaradi poškodbe notranje stegenske mišice izpustil Rok Ovniček, Žarko Pejović pa je ostal v Velenju zaradi poškodbe reber -, so prikazali izjemno borbeno in nepopustljivo predstavo.


Velenjčani so Zagrebčanom, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Kasim Kamenica, vseskozi sledili. Na začetku 24. minute so prek Alema Toskića tudi povedli (9:8), na odmor med polčasoma pa sta ekipi odšli z neodločenim rezultatom 10:10. Po vrnitvi na igrišče so hrvaški prvaki dvakrat ušli na +2 (12:10 in 14:12), a je Gorenje Velenje vselej našlo pravi odgovor. Prvič je izid poravnalo na 12:12, drugič pa na krilih hitrega Matica Verdinka pripravilo delni niz 4:1 za vodstvo s 16:15. Brumen je sredi 45. minute izid poravnal na 17:17, a s soigralci nato ni znal kaznovati dveh izvrstnih obramb Klemna Ferlina. V zadnjo, 50. minuto so tako velenjski fantje krenili z golom zaostanka (18:17), ob dvignjeni roki sodniškega para pa Gregor Potočnik v izdihljajih tekme ni uspel izsiliti podaljška.


Proti Savdski Arabiji sta bila s po petimi goli najučinkovitejša Haseljić in Ovniček, štiri gole pa je Zagrebčanom zabil Brumen. Na obeh tekmah je Ferlin zbral po šest obramb.


Klemen Ferlin, vratar Gorenja Velenja:
"Tekmo s Savdsko Arabijo nismo odigrali dovolj osredotočeno, saj smo z glavami že bili pri obračunu z Zagrebčani. To je botrovalo porazu na zadnji tekmi skupinskega dela. Na drugi tekmi smo zaigrali veliko bolje. Poznalo se je, da smo nastopili nekoliko oslabljeni, a lahko smo zadovoljni s prikazano igro. Zagotovo je v naši igri še prostor za napredek, a počasi se bližamo pravim predstavami."


NAJLEPŠE POTEZE PROTI SAVDSKI ARABIJI IN PPD ZAGREBU:


21. MEDNARODNI TURNIR STEIRISCHE HANDBALLTAGE:

 

Polfinale, sobota, 19. avgusta:
GORENJE VELENJE : PPD ZAGREB 17:18 (10:10)
Gorenje Velenje:
 Ferlin (6 obramb), Zaponšek in Vujović v vratih, Cehte 3, Medved 1, Haseljić, Grebenc 1, Brumen 4 (1), Toskić 3, Verdinek 2, Drobež, Potočnik 2, Kleč.


FOTOGALERIJA 

 

Skupina C, 3. kolo, sobota, 19. avgusta:
GORENJE VELENJE : SAVDSKA ARABIJA 16:17 (9:10)
Gorenje Velenje:
 Ferlin (6 obramb), Zaponšek in Vujović v vratih, Cehte, Medved 1, Haseljić 5, Ovniček 5 (1), Grebenc, Brumen, Toskić, Verdinek 2, Drobež, Potočnik 2, Kleč.


FOTOGALERIJA


Že odigrano, 1. kolo, petek, 18. avgusta:

HSG REMUS BÄRNBACH KÖFLACH : GORENJE VELENJE 14:22 (10:10)
Gorenje Velenje:
 Ferlin (5 obramb), Zaponšek (4 obrambe) in Vujović (1 obramba) v vratih, Cehte 3, Medved 3 (2), Haseljić, Ovniček 2, Grebenc 6, Brumen 3 (2), Toskić 1, Verdinek 3, Drobež 1, Tajnik, Potočnik, Kleč.

 

FOTOGALERIJA


2. kolo, petek, 18. avgusta:
HSG REMUS BÄRNBACH KÖFLACH : SAVDSKA ARABIJA 24:22 (13:12)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se