Show menu

FOTO: Dober drugi polčas za zmagovit začetek v Avstriji

18. 8. 2017

Rokometaši Gorenja Velenja so z zmago začeli svoj zadnji pripravljalni turnir pred novo sezono, ki ta konec tedna poteka v avstrijskem Gradcu in bližnji okolici. Izbranci Željka Babića so na uvodnem preizkusu v Bärnbachu ugnali tamkajšnjo zasedbo HSG Remus Bärnbach Köflach z 22:14.


Obračun je zasedba iz Šaleške doline začela negotovo, kar je avstrijskemu drugoligašu omogočilo, da je na začetku 11. minute povedel s 6:3. Slovenski podprvaki so nato domačine vseskozi lovili in jih ujeli sredi predzadnje, 24. minute prvega polčasa (polčas na turnirju traja 25 minut), ko je Matjaž Brumen s sedmih metrov zadel za 9:9. Ekipi sta na glavni odmor odšli poravnani na 10:10, potek ko je osem sekund pred sireno svoj peti gol dosegel Jan Grebenc.


Po vrnitvi na igrišče je moštvo Gorenja Velenja nemudoma prevzelo vajeti igre v svoje roke. Za to je z dvema zaporednima obrambama poskrbel Klemen Ferlin, ki je svoja vrata ohranil nedotaknjena skorajda 13 minut. V tem času je velenjska ekipa ušla na 15:10 in tekmo suvereno zaključila.


Pri Gorenju Velenju je bil s šestimi zadetki najboljši Grebenc, ki je ravno na dan dvoboja dopolnil 25 let. S tremi zadetki so mu sledili Nejc Cehte, Niko Medved, Matic Verdinek in Brumen.


Z nastopi na turnirju Velenjčani nadaljujejo v soboto. Ob 10. uri se bodo v Gradcu pomerili z reprezentanco Savdske Arabije, glede na uvrstitev v skupini C pa jih popoldne čaka še prva tekma za razvrstitev z eno izmed ekip skupine D (Gradec, PPD Zagreb, Maribor Branik).


Jan Grebenc, rokometaš Gorenja Velenja:
"Na začetku se nismo povsem držali dogovorov, ki smo jih poprej dorekli v slačilnici. Namesto našega dobrega začetka so tekmeci izkoristili slabo obrambo in kakšno izgubljeno žogo v napadu ter povedli s 3:1 in 6:3. V drugem polčasu smo nato stopili skupaj, zaigrali bolje v obrambi, domači zasedbi dovolili vsega štiri zadetke, kar nas je privedlo do zmage."


21. MEDNARODNI TURNIR STEIRISCHE HANDBALLTAGE:


Skupina C, 1. kolo, petek, 18. avgusta:

HSG REMUS BÄRNBACH KÖFLACH : GORENJE VELENJE 14:22 (10:10)
Gorenje Velenje:
 Ferlin (5 obramb), Zaponšek (4 obrambe) in Vujović (1 obramba) v vratih, Cehte 3, Medved 3 (2), Haseljić, Ovniček 2, Grebenc 6, Brumen 3 (2), Toskić 1, Verdinek 3, Drobež 1, Tajnik, Potočnik, Kleč.

 

FOTOGALERIJA


2. kolo, petek, 18. avgusta:
HSG REMUS BÄRNBACH KÖFLACH : SAVDSKA ARABIJA 24:22 (13:12)


3. kolo, sobota, 19. avgusta, ob 10.00:
GORENJE VELENJE : SAVDSKA ARABIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se