Show menu

FOTO: Kljub okrnjeni zasedbi suvereni pred domačimi navijači

16. 8. 2017

V sredo zvečer je velenjska Rdeča dvorana gostila edino tekmo svojih rokometašev v pripravljalnem obdobju. Gorenje se je pomerilo s Koprom 2013, ki ga bo v novi sezoni vodil slovenski selektor Veselin Vujović, in ga po zaslugi zelo solidne igre ugnalo s 27:21. V domači zasedbi sta bila s po štirimi zadetki najboljša Jan Grebenc in Nejc Cehte.


Po dveh porazih, s katerima so se velenjski rokometaši vrnili v Šaleško dolino s turnirja na Češkem, so ti tokrat prikazali zelo solidno predstavo. Proti tekmecem so niti igre, kljub temu, da so nastopili v zelo okrnjeni zasedbi – manjkali so Robert Markotić (zvin gležnja), Žarko Pejović(poškodba reber), Rok Golčar (udarec v koleno) in Darko Stojnić, ki bo prihodnji teden opravil operacijo rame -, trdno držali v svojih rokah vseh 60 minut.


Z odličnim začetkom, ki ga je s tremi obrambami dopolnil Klemen Ferlin, je Gorenje Velenje po devetih minutah vodilo s 6:2, na glavni odmor pa odšlo s šestimi goli naskoka (16:10). Tudi v nadaljevanju so izbranci Željka Babića igrali v svojem ritmu. Sredi 47. minute je kapetan Niko Medved z uspešno sedemmetrovko svoji ekipi zagotovil najvišjo prednost +9 (24:15), kar je omogočilo tudi nekaj več minut za mlajše rokometaše.


Tekma bo v posebnem spominu ostala trem mladim črno-rumenim upom, rojenim leta 2000. Svoj prvi zadetek v članski konkurenci je proti Koprčanom na začetku 58. minute dosegel Jernej DrobežMiljan Vujović je zbral prvo obrambo, za člansko ekipo pa je debitiral Timotej Grmšek, ki je pred sezono v Gorenje Velenje prestopil iz Krškega. Vsi trije bodo konec tedna med potniki v avstrijski Gradec, kjer ose čakajo novi preizkusi. Najprej se bodo v petek ob 16. uri pomerili z Bärnbachom, dan kasneje pa sledi še obračun z reprezentanco Savdske Arabije (ob 10.00). Tekmi za razvrstitev bosta na sporedu v soboto popoldne in v nedeljo.


Nejc Cehte, rokometaš Gorenja Velenja:
"Dogovor v slačilnici je bil, da tekmo začnemo odločno od samega začetka. To smo tudi storili in si takoj priigrali vidnejšo prednost. V nadaljevanju so se tekmeci sicer uspeli nekoliko približati, a jih povsem blizu nismo več pustili. Iz dneva v dan igramo bolje, sploh v obrambi, kjer smo postavili nov sistem igre. Tako moramo tudi nadaljevati."


PRIPRAVLJALNA TEKMA:

Sreda, 16. avgusta:
GORENJE VELENJE : KOPER 2013 27:21 (16:10)
Gorenje Velenje:
Ferlin (5 obramb), Zaponšek (4 obrambe) in Vujović (1 obramba) v vratih, Brumen 3 (1), Cehte 4, Medved 3 (1), Toskić 3, Grebenc 4, Kleč 2, Verdinek 3, Ovniček 1, Haseljić 2, Potočnik 1, Drobež 1, Tajnik, Grmšek.


FOTOGALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se