Show menu

FOTO: Turnir na Češkem zaključili na 3. mestu

13. 8. 2017

Pripravljalni mednarodni turnir v Novih Veselih na Češkem rokometaši Gorenja Velenja zaključujejo na tretjem mestu. Na zadnji tekmi so v nedeljo po hudem boju morali priznati premoč Grundfos Tatabanyi, ki je bila boljša z 21:20. Madžarska zasedba je na koncu tudi osvojila lovoriko.


Podobno kot v soboto je Velenjčane pokopal slab začetek tekme. V uvodnih minutah se priti telesno izjemno močnim tekmecem nikakor niso znašli. Ti so na začetku sedme minute povedli s 5:1, ob koncu 22. minute pa je njihova prednost znašala še zadetek več (10:5).


Po zaostanku štirih golov (8:12) je zasedba iz Šaleške doline po vrnitvi z glavnega odmora zaigrala kot prerojena. Z veliko bolj agresivno igro v obrambi, v napadu pa s hitrejšo igro je svoj trenutek dočakala v 50. minuti. V obrambi z igralcem manj v polju je dvakrat odlično posredoval Rok Golčar, iz hitrih nasprotnih napadov pa je Matic Verdinek dvakrat neubranljivo zadel za vodstvo s 17:16.


A madžarskemu prvoligašu, ki je v zadnji sezoni državnega prvenstva zasedel tretje mesto, je nato uspel preobrat. Točno pet minut pred koncem obračuna je povedel z 19:17 in prednost uspešno zadržal do konca.


Med izbranci Željka Babića sta bila s po štirimi zadetki najboljša Verdinek in Niko Medved. Poleg njiju se je med strelce vpisalo še osem soigralcev – med njimi tudi vratar Klemen Ferlin, ki je ob tem zbral osem obramb -, a nobeden izmed njih ni dosegel več kot dva zadetka.


Slovenske podprvake po vrnitvi v domovino to sredo čaka edina pripravljalna tekma v Velenju. Ob 19. uri bo v Rdeči dvorani gostovala ekipa Kopra 2013, ki jo po novem vodi slovenski selektor Veselin Vujović. Vstopnine ne bo, vsi rokometni navdušenci pa si boste lahko na tekmi zagotovili svojo sezonske vstopnice, ki so na voljo že od 60 evrov dalje (več o tem TUKAJ). Konec tedna Gorenje Velenje nato čaka še nastop na mednarodnem turnirju v Avstriji.


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Za nami je dober turnir, ki je izjemno pripomogel k temu, da smo videli, kje delamo napake, kaj bo treba popraviti in čemu na treningih posvetiti več pozornosti. Ne glede na končen rezultat sem zadovoljen s pristopom igralcev in na prikazano na igrišču. Naše moštvo se vzpenja v pripravljenosti, zlasti igra v obrambi je vse boljša. To je zame kot trenerja najbolj pomembno."


Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:
"Začetek zadnje tekme turnirja ni minil po naših željah. Potrebovali smo 15 minut, da smo začeli igrati boljšo obrambo, medtem ko je bila naša igra v napadu prepočasna. Zaradi tega si nismo uspeli izdelati ugodnih situacij za lahke zadetke. V drugem polčasu smo še dodatno izboljšali igro v obrambi, se na račun tega približali tekmecem in celo povedli, a na koncu nam je vseeno nekoliko zmanjkalo do uspeha. Iz te tekme velja pohvaliti obrambo, zlasti tisto v drugem polčasu, in nasprotne napade, ki so izvirali iz nje."


MEMORIAL DR. JOSEFA SMEKALA:

 

Končni vrstni red:
1. Grundfos Tatabanya KK 
2. TJ Sokol Nove Veseli 
3. Gorenje Velenje
4. MKS Piotrkowianin Piotrkow

 

3. kolo, nedelja, 13. avgusta, ob 12.00:
GORENJE VELENJE : GRUNDFOS TATABANYA KK 20:21 (8:12)
Gorenje Velenje:
 Vujović, Zaponšek in Ferlin 1 (8 obramb) v vratih, Toskić 2, Medved 4 (2), Ovniček, Grebenc 1, Golčar 2, Markotić 1, Cehte 1, Haseljić, Verdinek 4, Pejović 2 (1), Kleč, Potočnik 2, Tajnik.

 

FOTOGALERIJA


MKS PIOTRKOWIANIN PIOTRKOW : TJ SOKOL NOVE VESELI 32:31

 

Že odigrano, 1. kolo, petek, 11. avgusta:
MKS PIOTRKOWIANIN PIOTRKOW : GORENJE VELENJE 23:31 (10:17)
Gorenje Velenje:
 Vujović, Zaponšek (1 obramba) in Ferlin (6 obramb) v vratih, Toskić 3, Medved 9 (4), Ovniček 3, Grebenc 2, Golčar 2, Markotić 2, Cehte 3, Haseljić 1, Verdinek 3, Pejović 1, Kleč 1, Potočnik 1, Tajnik.

 

FOTOGALERIJA

 

GRUNDFOS TATABANYA KK : TJ SOKOL NOVE VESELI 29:25

 

2. kolo, sobota, 12. avgusta, ob 18.00:
GORENJE VELENJE : TJ SOKOL NOVE VESELI 28:30 (16:14)
Gorenje Velenje:
 Vujović, Zaponšek (1 obramba) in Ferlin (6 obramb) v vratih, Toskić 1, Medved 3 (1), Ovniček 5, Grebenc 5, Golčar 4, Markotić 1, Cehte 3, Haseljić 3, Verdinek 1, Pejović 2, Kleč, Potočnik, Tajnik.

 

FOTOGALERIJA

 

GRUNDFOS TATABANYA KK : MKS PIOTRKOWIANIN PIOTRKOW 29:25

 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se