Show menu

FOTO: Gostitelji turnirja velenjskim rokometašem zadali prvi poraz

12. 8. 2017

Na svoji tretji tekmi v pripravljalnem obdobju za novo sezono so rokometaši Gorenja Velenja prvič morali priznati premoč tekmecem. V 2. kolu turnirja v Novih Veselih na Češkem je bila domača zasedba pred polnimi tribunami boljša s 30:28.


Izbranci Željka Babića so prikazali mnogo premalo, da bi lahko računali na bolj ugoden razplet. V prvem polčasu jim je obilo težav povzročal domači krožni napadalec Nikola Sekulić, kar jih je do sredine 20. minute pripeljalo do zaostanka z 10:12. Tri minute za tem je Klemen Ferlin, ki je poprej med vratnicama zamenjal Roka Zaponška, zbral prvo obrambo velenjskih vratarjev, na drugi strani pa so njegovi soigralci pripravili preobrat z delnim nizom 5:0 (15:12).


Na glavni odmor se je moštvo iz Šaleške doline odpravilo z dvema zadetkoma naskoka (16:14), a z izredno slabim začetkom drugega polčasa to prednost hitro zakockalo. Štiri zaporedne tehnične napake so tekmecem omogočilo hitre nasprotne napade, iz katerih se je ekipa Hazena Novih Veseli na začetku 37. minute prebila do vodstva z 18:16. V nadaljevanju se je razigral še domači vratar Vit Schams in do 50. minute se je razlika povišala na +4 (25:21).


Ose se kljub temu niso predale. Dobre štiri minute pred koncem je Ibrahim Haseljić iz nasprotnega napada Gorenje Velenje približal na 25:26, po novi odlični igri v obrambi pa je sam v nasprotni napad stekel še Matic Verdinek, a mu je v trenutku lovljenja žoge nasprotnik sezul športni copat, ga ob tem podrl na tla, sodniška piščalka pa je ostala nema. Domačini so to izkoristili, se hitro oddaljili na 28:25 in zabeležili prvo zmago na turnirju.


Pri Gorenju Velenju sta bila s po petimi zadetki najboljša Rok Ovniček in Jan Grebenc, štiri, vse v prvem polčasu, pa je dodal Rok Golčar. Na tekmi je prvič v članski ekipi na igrišče stopil črnogorski vratar Miljan Vujović, ki bo čez dobra dva tedna dopolnil 17 let, a ostal brez obrambe.


Zadnja tekma memoriala dr. Josefa Smekala Velenjčane čaka v nedeljo, ko se bodo ob 12. uri pomerili z madžarsko zasedbo Grundfos Tatabanya, v kateri igra nekdanji član črno-rumenih Miloš Božović.


Rok Ovniček, rokometaš Gorenja Velenja:
"S prikazanim nikakor ne moremo biti zadovoljni. V obrambi se nismo držali dogovorov in nismo bili dovolj agresivni, stekla nam ni niti igra v napadu. Četudi smo se do polčasa vrnili v igro in pripravili preobrat, smo po vrnitvi na igrišče ponovili napake iz prvega dela. Domači zasedbi je to dalo krila, obenem pa se je razigral še njen vratar. Tekmece smo vseskozi lovili in bili na koncu na žalost nekoliko prekratki. Iz poraza se moramo nekaj naučiti, iti naprej še bolj motivirani in dvignjenih glav."

 

MEMORIAL DR. JOSEFA SMEKALA:

2. kolo, sobota, 12. avgusta, ob 18.00:
GORENJE VELENJE : TJ SOKOL NOVE VESELI 28:30 (16:14)
Gorenje Velenje: Vujović, Zaponšek (1 obramba) in Ferlin (6 obramb) v vratih, Toskić 1, Medved 3 (1), Ovniček 5, Grebenc 5, Golčar 4, Markotić 1, Cehte 3, Haseljić 3, Verdinek 1, Pejović 2, Kleč, Potočnik, Tajnik.


FOTOGALERIJA


GRUNDFOS TATABANYA KK : MKS PIOTRKOWIANIN PIOTRKOW 29:25


3. kolo, nedelja, 13. avgusta, ob 12.00:
GORENJE VELENJE : GRUNDFOS TATABANYA KK 


Že odigrano, 1. kolo, petek, 11. avgusta:
MKS PIOTRKOWIANIN PIOTRKOW : GORENJE VELENJE 23:31 (10:17)
Gorenje Velenje:
 Vujović, Zaponšek (1 obramba) in Ferlin (6 obramb) v vratih, Toskić 3, Medved 9 (4), Ovniček 3, Grebenc 2, Golčar 2, Markotić 2, Cehte 3, Haseljić 1, Verdinek 3, Pejović 1, Kleč 1, Potočnik 1, Tajnik.

 

FOTOGALERIJA


GRUNDFOS TATABANYA KK : TJ SOKOL NOVE VESELI 29:25

Prijavi se na e-novice

Prijavi se