Show menu

FOTO: Ose suverene na uvodu turnirja na Češkem

11. 8. 2017

Moštvo Gorenja Velenja je suvereno opravilo z uvodnim nastopom na memorialu dr. Josefa Smekala, ki ta konec tedna poteka v češkem mestecu Nove Veseli. Izbranci Željka Babića so poljsko zasedbo MKS Piotrkowianin Piotrkow odpravili z 31:23.


Poljaki so bili enakovredni tekmeci le v prvih 14 minutah, nato pa je vajeti igre v svoje roke dokončno prevzela zasedba iz Šaleške doline. Na krilih Nika Medveda, ki je iz nasprotnih napadov začel in končal niz 4:0, se je ob koncu 19. minute povzpela na 11:7, prednosti pa nato ni več izpustila iz rok. Po novem nizu 4:0 je prednost v 25. minuti znašala že +7 (15:8). Piotrkowianin se je nato še najbolj približal slabih šest minut pred koncem (27:22), a tudi tedaj ostal daleč od preobrata.


Pri Gorenju Velenju je bil z devetimi goli najuspešnejši kapetan Medved, ki je ob odsotnosti Matjaža Brumna, ki je ostal v domovini zaradi družinskih obveznosti, uspešno sam izkoristil vse štiri strele s sedmih metrov. Po tri zadetke so k uspehu dodali Alem ToskićRok OvničekNejc Cehte in Matic Verdinek.


Nastope na mednarodnem turnirju bodo Velenjčani nadaljevali v soboto, ko jih ob 18. uri čaka obračun z gostitelji turnirja, v nedeljo pa še z madžarsko Grundfos Tatabányo z nekdanjim članom črno-rumenih Milošem Božovićem.


Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja:
"Tekma se ni začela po naših željah, saj smo v prvih petih minutah tekmecem dopustili preveč lahkih zadetkov. Nato smo se zbrali, zaigrali po dogovorih iz slačilnice, obenem pa z menjavami igralcem zadržali dober ritem igre. V drugem polčasu nas je doletela podobna zgodba. Znova smo imeli nekaj slabih minut, a vseeno je obračun vseh 60 minut potekal povsem pod našo kontrolo. Po prvi tekmi turnirja smo lahko zadovoljni z zmago, medtem ko imamo v igri še veliko rezerv."

 

TEKME GORENJA VELENJA NA MEMORIALU DR. JOSEFA SMEKALA:

 

1. kolo, petek, 11. avgusta:
MKS PIOTRKOWIANIN PIOTRKOW : GORENJE VELENJE 23:31 (10:17)
Gorenje Velenje:
 Vujović, Zaponšek (1 obramba) in Ferlin (6 obramb) v vratih, Toskić 3, Medved 9 (4), Ovniček 3, Grebenc 2, Golčar 2, Markotić 2, Cehte 3, Haseljić 1, Verdinek 3, Pejović 1, Kleč 1, Potočnik 1, Tajnik.

 

FOTOGALERIJA


2. kolo, sobota, 12. avgusta, ob 18.00:
GORENJE VELENJE : TJ SOKOL NOVE VESELI

 

3. kolo, nedelja, 13. avgusta, ob 12.00:
GORENJE VELENJE : GRUNDFOS TATABANYA KK

Prijavi se na e-novice

Prijavi se