Show menu

FOTO: Pripravljalne tekme začeli s skalpom udeleženca F4 Lige SEHA Gazprom

8. 8. 2017

Rokometaši Gorenja Velenja so z odliko prestali prvi pripravljalni preizkus pred začetkom nove sezone. V Podčetrtku se je moštvo Željka Babića srečalo s serijskim beloruskim prvakom Meškovom iz Bresta, udeležencem finalnega turnirja zadnje sezone Lige SEHA Gazprom, in ga ugnalo s 27:24.


Po slabih treh tednih priprav so velenjske ose garanje s treningov v čim večji meri skušali prenesti na tekmo in to jim je skozi celotnih 60 minut dobro uspevalo. Sredi pete minute je bil izid še poravnan na 2:2, nato pa so Velenjčani prevzeli pobudo. V petih minutah so na krilih novincev Roberta Markotića, Žarka Pejovića in Jana Grebenca ter kapetana Nika Medveda pripravili delni niz 4:0 in ušli na 6:2.


Vse do 42. minute se je prednost moštva iz Šaleške doline gibala med dvema in tremi zadetki, nakar se je Meškov uspel približati na 19:18. Na gol zaostanka so se Belorusi uspeli približati še ob koncu 53. minute (24:23), a tudi tedaj je Gorenje Velenje imelo pripravljen odgovor. Z veliko mero borbenosti je Matic Verdinek v 56. minuti v gol tekmecev pospravil odbitek po strelu Roka Ovnička, ob tem pa je v vratih tri pomembne obrambe za končni uspeh zbral Rok Zaponšek, ki je v drugem polčasu zamenjal prav tako zelo dobrega Klemna Ferlina.


V ekipi Gorenja Velenja je bil s šestimi goli najuspešnejši Matjaž Brumen, po tri pa so dodali Nejc Cehte, Medved in Grebenc. Zaponšek je zbral osem obramb, Ferlin pa šest.


Novi preizkusi velenjske rokometaše čakajo že ta konec tedna. V četrtek zgodaj zjutraj se bodo namreč podali na turnir v češko mesto Nove Veseli – tekmeci bodo poljski Piotrkow, domače Nove Veseli in madžarski Tatabanya. V sredo ob 18. uri nato sledi edina domača pripravljalna tekma s Koprom 2013. Na njej boste vsi rokometni navdušenci lahko kupili sezonske vstopnice, ki so na voljo že od 60 € naprej, ter posamične vstopnice za uvodno tekmo sezone, ko bo v 1. kolu Lige SEHA Gazprom v Rdeči dvorani na slovenskem derbiju gostovalo moštvo Celja PL.


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Pri igri sta mi najbolj pomembna pristop in disciplina. Naši igralci so ju na tekmi proti Meškovu prikazali, za kar se jim zahvaljujem. V igri imamo še precej rezerv, zlasti v obrambi. Seveda je lepše pripravljalne tekme začeti z zmago, četudi so te le prijateljskega značaja. Na tej tekmi smo tudi videli, čemu moramo v prihodnje posvetiti še več pozornosti."


Matjaž Brumen, igralec Gorenja Velenja:
"Na prvi tekmi smo skušali čim več pokazati v obrambi. Napake se dogajajo, a pokazali smo značaj, ob tem pa z menjavami vseskozi narekovali visok ritem igre. Vsi igralci smo dobili svojo priložnost. Zmage smo veseli, verjamem, da se bodo uspehi vrstili tudi v prihodnje."


Pripravljalna tekma (Podčetrtek, ŠD Podčetrtek):

Torek, 8. avgusta:

GORENJE VELENJE : MEŠKOV BREST 27:24 (17:13)
Gorenje Velenje:
Vujović, Ferlin (6 obramb) in Zaponšek (8 obramb) v vratih, D. Tajnik, Cehte 3, Medved 3 (2), Haseljić, Ovniček 2, Grebenc 3, J. Tajnik, Toskić 2, Potočnik 2, Golčar, Markotić 1, Verdinek 2, Kleč 2, Brumen 6 (4), Pejović 1.

FOTOGALERIJA TEKME (FOTO: Jurij Kodrun):

Prijavi se na e-novice

Prijavi se