Show menu

FOTO: S porazom v Celju zaključena sezona

3. 6. 2017

Rokometaši Gorenja Velenja so sezono zaključili s porazom v dvorani Zlatorog. V zadnjem kolu Lige NLB so gostovali moštvu Celja Pivovarne Laško. Veliki rivali so bili na koncu boljši z 29:28.


Tekma v mestu ob Savinji je bila zgolj revialnega značaja, saj je bilo že pred obračunom jasno, da bodo lovoriko za najboljšo ekipo dvignili domačini, Velenjčanom pa bo pripadlo srebro.


Zadnji preizkus v sezoni so bolje začeli izbranci Boruta Plaskana. Ti so prek Alema Toskića v 10. minuti povedli s 5:3, nato pa je bil izkušeni krožni napadalec posajen na klop z dvominutno kaznijo. To so Celjani z nizom 4:0 izkoristili za preobrat (7:5), za tem pa znova imeli igralca več v polju, saj si je kazen prislužil še velenjski kapetan Niko Medved. Novo prednost domači niso izkoristili, saj so se rokometaši iz Šaleške doline z igro brez vratarja in novima goloma Toskića dokopali do izenačenja na 7:7.


Tedaj je celjska vrsta znova strnila svoje vrste in od 17. minute dalje so črno-rumeni tekmece vseskozi gledali v hrbet. Po nekaj uspešnih obrambah Roka Zaponška, ki je v vratih po glavnem odmoru (14:10) zamenjal Klemna Ferlina, so se ose v zadnjo minuto podale z -2 (29:27), po golu Toskića pa je ekipi ločil le še zadetek (29:28). Osem sekund pred koncem je Zaponšek nato ubranil še strel s sedmih metrov, a je zmanjkalo časa za ugoden strel Velenjčanov za izenačenje.


Po tej tekmi je vrste Gorenja Velenja zapustila peterica rokometašev. Odhajajo vratar Jože Baznik, levo krilo Janez Gams, organizatorja igre Luka Mitrović in Anže Ratajec ter levi zunanji rokometaš Mitja Nosan. V novi sezoni se bodo ekipi pridružili trije novinci – iz Ribnice prihaja slovenski reprezentant Jan Grebenc, zunanjo linijo pa bosta dopolnila še Črnogorec Žarko Pejović in Hrvat Robert Markotić. Poleg njih bodo v članski vrsti priložnost dobili še nekateri nadobudni igralci, ki so nase opozorili z marljivim delom v mlajših klubskih selekcijah. Velenjska ekipa bo pod vodstvom novega trenerja Željka Babića s pripravami na novo sezono začela v drugi polovici julija.


Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:
"Zadnja tekma v sezoni ni imela pravega naboja, vsi vemo zakaj je bilo temu tako. Vseeno menim, da so fantje pokazali žar in borbenost. Na koncu smo bili znova nekoliko prekratki, a fantom bi rad čestital za vso borbo. Res je, da smo v igri znova delali neumnosti, a verjamem, da je bila tekma za navijače zanimiva. Če se ozrem na sezono lahko rečem, da nismo dosegli želenih ciljev. Bilo je nekaj svetlih trenutkov, odmevnih zmag, ne pa kontinuitete teh uspehov. Razlogov za to je več, dva izmed njih sta menjava trenerja in poškodbe igralcev. Na žalost je na koncu rezultat takšen kot je."


Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja:
"Že dolgo nisem proti Celjanom igral tekme, ki ne odloča o ničemer, a si vseeno želiš zmage. Bilo nam je težko, saj smo bili načeti zaradi poškodb in tudi s psihološkega vidika. Kot že nekajkrat v tej sezoni nam igra ni stekla. Skozi zadnjih 10 mesecev smo kazali igre na različnih kakovostnih ravneh. Večkrat smo pokazali dobre igre, a nismo vzdržali ritma vseh 60 minut. Ta slaba obdobja na tekmah so nas večkrat dotolkla in nam prizadejala marsikateri poraz. Sezona je za nami. Potrebno je napraviti analizo napak, se regenerirati, za kratko odmisliti rokomet, julija pa čistih misli priti na priprave pred novo sezono."


LIGA NLB ZA PRVAKA, 10. KOLO:


Petek, 2. junija:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE 29:28 (14:10)
Celje Pivovarna Laško:
Lesjak in Gajić v vratih, Malus 3, Babarskas, Janc, Razgor 1, Suholežnik, Marguč 1, Grošelj 1, Zarabec 8, Kodrin, Makuc, Mačkovšek 1, Mlakar 5, Žvižej 6 (3), Bećiri 3.
Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek in Ferlin v vratih, Cehte, Medved 3, Haseljić, Ovniček 4, Toskić 5, Mitrović 5, Potočnik 1, Golčar 7 (3), Mazej, Kleč 2, Nosan, Brumen 1.

 

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

 

LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA:

Ekipa Tekme Zmage Izenačenja Porazi Dani goli Prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 10 9 1 0 329 269 60 57
2 RK GORENJE VELENJE 10 6 1 3 274 248 26 51
3 RD RIKO RIBNICA 9 5 1 3 253 248 5 47
4 RD KOPER 2013 9 2 2 5 232 250 -18 44
5 RD URBANSCAPE LOKA 10 4 0 6 254 262 -8 37
6 MRK KRKA 10 0 1 9 267 332 -65 29

Prijavi se na e-novice

Prijavi se