Show menu

Po visokem zaostanku v finišu zmanjkalo moči za preobrat

15. 4. 2017

Rokometaši Gorenja Velenja so v polfinalu pokalnega tekmovanja morali priznati premoč Celju Pivovarni Laško. Veliki rivali so bili na prvi tekmi finalnega turnirja v mariborski dvorani Tabor boljši s 26:23. Moštvo iz Šaleške doline v nedeljo ob 15.00 čaka tekma za tretje mesto z Riko Ribnico, ki je klonila proti gostiteljem iz Branika Maribora (23:32).


Izbranci Boruta Plaskana so izpustili lepo priložnost, da bi na tretji medsebojni tekmi v sezoni prvič ugnali branilce državnega in pokalnega naslova. Tekmo so začeli dobro, kljub igralcu manj sredi devete minute prišli do vodstva s 4:3, nato pa zašli v črne minute. V sedmih minutah so Celjani na krilih Blaža Janca in Luke Žvižeja napravili delni niz 7:0 (10:4), nato pa uspešno zadrževali vodstvo.


Prednosti s +8 iz prvega polčasa (18:10) so takoj na začetku nadaljevanja, ob dveh igralcih več v polju, dodali še en gol, šele to pa je predramilo ose, ki so se počasi, a vztrajno začele približevati. Po dveh uspešnih posredovanjih Darka Stojnića v obrambi sta iz nasprotnega napada razigranega vratarja Urbana Lesjaka premagala Gregor Potočnik in Matjaž Brumen, Gorenje Velenje pa je tako sredi 48. minute zaostajalo le še z 20:22.


Za tem je Žvižej zgrešil svoj prvi strel s sedmih metrov, a Velenjčanom ni uspelo napraviti še koraka bližje. Ob koncu 50. minute je Luka Mitrović znova zadel za -2 (23:21), a so tekmeci hitro ušli na 25:21. Kanček upanja je s svojim šestim golom ekipi tri minute pred koncem vlil Brumen, ki je zadel za 25:23, a kaj več mu nato s soigralci ni uspelo. 


Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:
"Prvi polčas smo nerazumljivo odigrali zelo slabo. Predvsem je šepala naša učinkovitost v napadu, na drugi strani pa so tekmeci to kaznovali. Glede na potek dogodkov na igrišču v prvih 30 minutah je bila razlika osmih golov previsoka. V nadaljevanju smo zaigrali tako kot smo se dogovorili. V obrambi smo bili borbeni, zato so Celjani težko prihajali do ugodnih strelov. Ni veliko manjkalo in bi jih dokončno ujeli, a napravili smo nekaj manjših napak."


Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja:
"Razliki v prvem polčasu je botrovalo predvsem dejstvo, da smo sami razigrali vratarja Celjanov Lesjaka, ki je ubranil nekaj neoviranih metov. V nadaljevanju smo zaigrali tako kot je potrebno, a visok zaostanek je bil prevelik zalogaj, da bi napravili preobrat. Vsak poraz boli, a potrebno ga je pozabiti in v nedeljo zbrano odigrati tekmo za tretje mesto."


FINALNI TURNIR POKALA SLOVENIJE (Maribor, dvorana Tabor):


Polfinale, sobota, 15. aprila:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE 26:23 (18:10)

Celje PL: Lesjak in Gajić v vratih, Malus 1, Babarskas 1, Janc 7, Razgor, Suholežnik, Marguč 1, Grošelj, Poteko 1, Zarabec 4, Kodrin 2, Mačkovšek 4, Mlakar, Žvižej 6, Bećiri.
Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek in Ferlin v vratih, Cehte 1, Medved 2, Haseljić, Ovniček 2, Stojnić, Toskić 2, Mitrović 6, Potočnik 2, Golčar, Kleč, Gams 2, Nosan, Brumen 6.


STATISTIKA
FOTOGALERIJA


MARIBOR BRANIK : RIKO RIBNICA 32:23 (16:7)


Tekma za 3. mesto, nedelja, 16. aprila, ob 15.00:
GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se