Show menu

Ose prepričljivo boljše tudi od Mariborčanov

24. 1. 2017

Rokometaši Gorenja Velenja nadaljujejo z dobrimi predstavami na pripravljalnih tekmah pred drugim delom sezone. V domači Rdeči dvorani so v torek gostili zasedbo mariborskega Branika, trenutno šestouvrščeno zasedbo slovenskega državnega prvenstva, in jo ugnali z 38:29. Na štirih januarskih tekmah ose tako ostajajo neporažene.


Po izenačenem začetku so velenjski rokometaši prevzeli pobudo in sredi 17. minute z golom Matjaža Brumna povedli z 12:7. Nekdanji član Gorenja, danes pa trener mariborskega prvoligaša Sebastjan Sovič je tedaj nemudoma segel po minuti odmora, ki je na njegove izbrance delovala odlično. Ti so strnili svoje vrste in ob koncu 20. minute rezultat poravnali na 12:12.


Tri minute za tem je bil izid zadnjič poravnan (14:14), za tem pa so v ospredje znova stopili gostitelji. Ti so si do polčasa z razpoloženim Brumnom zagotovili štiri gole naskoka (21:17), dokončno pa tekmo v svojo prid s hitro igro odločili med 36. in 39. minuto. Iz nasprotnih napadov sta bila tedaj natančna Rok Golčar in Alem Toskić, prednost +8 (27:19) pa je zagotovila miren preostanek tekme.


Darko Stojnić, rokometaš Gorenja Velenja:
»Pripravljalne tekme pred drugim delom sezone nam prinašajo dodatno možnost za uigravanje. S tem pilimo detajle v naši igri, za katere želimo, da bodo februarja na prvi domači tekmi brezhibni. Tekma z Mariborčani se je končala po naših željah. Prejeli smo sicer nekoliko preveč zadetkov, medtem ko je bila igra v napadu dobra. Če potegnemo črto smo lahko zadovoljni.«

PRIPRAVLJALNA TEKMA

Torek, 24. januarja:
GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK 38:29 (21:17)
Gorenje Velenje:
Baznik, Ferlin in Zaponšek v vratih, Cehte 3, Medved 5, Ovniček 4, Levc 3, Toskić 2, Potočnik 3, Golčar 4, Kleč 3, Gams 3, Nosan, Stojnić, Brumen 8.
Maribor Branik: Kastelic in Leben v vratih, Kapular , Bogadi 1, Čudič, Sok 4, Tomič, Hrastnik 6, Velkavrh 1, Fužuleto 5, Špende 4, Verdinek 3, Stopar 1, Štumpfl, Kete.

FOTOGALERIJA TEKME GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK

Prijavi se na e-novice

Prijavi se