Show menu

FOTO: Velenjsko slavje na 1. Memorialu Franca Poloviča st. v Dobovi

14. 1. 2017
V soboto je Dobova gostila 1. Memorial Franca Poloviča starejšega. Končne zmage so se veselili rokometaši Gorenja Velenja, ki so na drugi tekmi turnirja najprej odpravili Dubravo iz Zagreba (34:22), za tem pa še domače prvoligaško moštvo (26:22). Matjaž Brumen je postal najboljši strelec, Klemen Ferlin pa izbran za najboljšega vratarja. 

Tekmi v dobovski dvorani sta bili za izbrance velenjskega trenerja Boruta Plaskana, ki je ekipo na treningih znova zbral minuli ponedeljek, prva preizkusa po novoletnem premoru. Obračun s trenutno vodilno ekipo prvega dela hrvaškega državnega prvenstva je v večjem delu prvega polčasa postregel z izenačeno igro, Gorenje pa si je prvo prednost uspelo priboriti v zadnjih šestih minutah pred odhodom na odmor. Po izenačenju na 10:10 je ušlo na 15:11, odlično igro pa preneslo tudi v drugi polčas. V slednjem so Velenjčani najprej ušli na +6 (18:12), zmago pa potrdili med 35. in 45. minuto, ko so na krilih razigranega Brumna napravili niz 6:0 za 10 golov naskoka (27:17). Velik del zaslug za dobro igro v omenjenih 10 minutah gre pripisati tudi odličnemu Ferlinu, ki je v tem časovnem obdobju vrata Gorenja ohranil nedotaknjena, izmed petih zaporednih obramb pa je kar dve zbral s sedmih metrov.

Nekoliko več preglavic so na drugi tekmi velenjskim osam nato povzročali domači rokometaši, ki so na uvodnem obračunu turnirja proti Dubravi iztržili remi (25:25). Ekipi sta bili tesno skupaj vse do sredine 28. minute (polčasi tekem so trajali po 25 minut), ko je bil rezultat poravnan na 15:15. Minuto za tem je Blaž Kleč zadel za vodstvo s 16:15, a je njegova ekipa v naslednjih dveh napadih ostala kar brez dveh mož, saj sta si Vid Levc in Gregor Potočnik prislužila dvominutni kazni. Tedaj je v vratih zablestel Jože Baznik, ki je ob obeh izključitvah svojemu nekdanjemu moštvu obranil strela s sedmih metrov. To je še dodatno vzpodbudilo njegove soigralce, ki so po protinapadu Kleča prednost hitro povišali na +4 (19:15), v nadaljevanju pa mirno zaključili tekmo.

V Dobovi je prvič po hudi poškodbi na tekmi Lige SEHA Gazprom v Celju v dresu črno-rumenih zaigral srbski rokometaš Luka Mitrović, zaradi bolezni pa je turnir izpustil Rok Golčar.

Klemen Ferlin, vratar Gorenja Velenja:
"Po končanem turnirju smo nekoliko utrujeni, saj smo odigrali dve zaporedni tekmi, a obenem zelo veseli, da se je vse razpletlo po naših željah. Prvi teden priprav na drugi del sezone je bil kar naporen, a to nas ne bo odvrnilo od trdega dela v naslednjih dneh in tednih, saj bomo le tako našo pripravljenost dvignili še na višjo raven. Izredno sem tudi vesel, da se sam po vrnitvi na igrišče vse bolje znajdem med vratnicama. S kolenom nimam nobenih težav, tudi strah je že odpravljen, zavedam pa se, da imam še precej prostora na napredek."

V januarju rokometaše Gorenja čakajo še tri pripravljalne tekme. Že v petek bo v Rdeči dvorani na sosedskem dvoboju gostovala zasedba Slovenj Gradca 2011 (vstopnine ni), štiri dni za tem se bodo ose v Mariboru pomerile z Branikom, zadnji januarski petek pa se bo v Velenju mudila zasedba Borca iz Banja Luke. Z uradnimi tekmovanji bodo slovenski prvaki nadaljevali v nedeljo, 5. februarja, ko se bodo doma zoperstavili Vardarju iz Skopja.

1. MEMORIAL FRANCA POLOVIČA STAREJŠEGA (DOBOVA)

Sobota, 14. januarja:
DOBOVA : DUBRAVA 25:25

GORENJE VELENJE : DUBRAVA 34:22 (15:12)
Gorenje Velenje:
Baznik, Ferlin (obrambe 7:17; 2x 7 m), Zaponšek (4:16; 1x 7 m) v vratih, Cehte 5, Medved 6, Ovniček 2, Levc 1, Stojnić, Toskić, Mitrović, Potočnik 2, Pajt 1, Kleč 5, Gams 2, Nosan, Brumen 10 (2).

DOBOVA : GORENJE VELENJE 22:26 (12:13)
Gorenje Velenje: Baznik (obrambe 5:15; 2x 7 m), Ferlin (obrambe 5:17; 1x 7 m), Zaponšek v vratih, Cehte 4, Medved 5, Ovniček, Levc 2, Stojnić, Toskić 1, Mitrović, Potočnik 2, Pajt, Kleč 3, Gams 1, Nosan, Brumen 7 (4).
FOTOGALERIJA 1. MEMORIALA FRANCA POLOVIČA STAREJŠEGA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se